BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

İsraile barış için 1967 şartı

Ortadoğu'da barışın yolu İsrail-Filistin sorununu çözümünden geçiyor. Onun da anahtarı FKÖ'nun önerdiği şartta yatıyor.

Abone ol Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ), İsrail ile barış görüşmelerine yeniden başlanması için İsrail'in 1967'de işgal ettiği topraklardan çekilmeyi taahhüt etmesi ve bütün Yahudi yerleşim birimleri faaliyetlerini dondurması gerektiğini bildirdi.

FKÖ yürütme komitesi tarafından Batı Şeria'nın Ramallah kentinde yayımlanan açıklamada, İsrail'den Doğu Kudüs ve çevresi ile Batı Şeria'daki bütün yerleşim birimi faaliyetlerini dondurmasını, 1976 Orta Doğu Savaşı'nda ele geçirdiği bütün işgal altındaki toprakları bırakmasını talep ettikleri belirtildi.

Açıklamada, "Filistin yönetiminin, görüşmeler için yeni esaslar ortaya konmadan İsrail ile siyasi görüşmelere dönmeye razı olmadığı" belirtildi.

FKÖ, İsrail ile 1967 savaşında ele geçirdiği bütün topraklardan çekilmesi karşılığında bütün Arap ülkeleriyle barış ve normal ilişkiler öneren 2002 yılındaki Arap girişimi temelinde görüşmeler yapmak istediğini bildirdi.

İsrail hükümetleri, yüz binlerce Yahudi yerleşimcinin yerleştirildiği evlerin yıkması yönündeki Arap girişimi önerisini, bugüne kadar ne reddetmiş ne de kabul etmişti.