BIST 10.677
DOLAR 32,24
EURO 34,99
ALTIN 2.420,19
HABER /  GÜNCEL

Gözaltına alınanlar kimler?

Ergenekon'un yeni dalgasında hiç beklenmeyen isimler gözaltına alındı. Gözaltına alınanlarla ilgili detaylı bilgiler ise şöyle;

Abone ol

İNTERNETHABER

Ergenekon Operasyonu kapsamında 11. dalga bugün yaşandı. Türk Metal İş Sendikası Başkanı Mustafa Özbek ve "Gerçek Gelecek" programının sunucusu Verso şirketinin sahibi Erhan Göksel, Türkmen Cephesi Başkanı Savaş Avcı gözaltına alıdı. Üç ilde yapılan operasyon kapsamında toplam gözaltı sayısı 26'ya ulaştı.

ERHAN GÖKSEL

Gözaltına alınan isimlerden Verso şirketi sahibi Erhan Göksel... Verso kamuoyu araştırmaları yapan ve siyasi danışmanlıklar yapan birşirket... Erhan Göksel Flash TV'de  yaptığı "Gerçek Gelecek" adlı programla gündeme gelmiş, hatta iktidara eleştirinin dozunu biraz kaçırınca kanaldaki işine son verilmişti. Göksel "Hanefi Avcı ve Sabri Uzun’u ekarte edenler, Ergenekon Operasyonuyla Başbakan Erdoğan’ı polisleştirmek isteyenlerdi.” demişti.

Stratejist Göksel Turgut Özal'ın, Mesut Yılmaz'ın, Necmettin Erbakan'ın danışmanlığını yapmıştı. AKP'li bir çok bakan ve milletvekiline de danışmanlık yapan Göksel yerel seçimlerde Ak Parti'nin yüzde 40'ın altında oy alacağını savunuyordu. İddiaları arasında Ortadoğu'da 2 Kürt devleti kurulacağı da var..

ALINMASA BABASINI AMELİYATA GÖTÜRECEKTİ

Erhan Göksel, gözaltına alınmadan önceki gece İNTERNETHABER'e  babasının ağır hastalığından söz etmişti. Göksel, babasının bir iki gün içinde ameliyat olması gerektiğini ve ağır bir hastalık geçirdiğini belirterek, "Bu aralar babamın hastalığı ile uğraşıyorum. İşlerimi yapamıyorum. Şu ameliyat işlerini atlatalım, rahatlayınca görüşelim, gündemi konuşalım" demişti. Göksel'in bu sabah gözaltına alınmasa, babasını ameliyata götüreceği de belirlendi.

MUSTAFA ÖZBEK

Türk Metal İş Sendikası Başkanı Mustafa Özbek aynı zamanda Avrasya Televizyonu onursal başkanı. Zaten Özbek'in gözaltısının hemen ardından hem evi hem de ART televizyonu didik dikik arandı.

ÇÖLAŞAN SÖYLEMİŞTİ

Mustafa Balbay ve Emin Çölaşan ART'de program yapan isimler yapan isimler arasındaydı. Çölaşan daha önce "Türkiye'nin tek özgür kanalı ART'yi susturmak istiyorlar. Sıra ART'ye geldi" demişti.

Özbek'in Ergenekon'un kasası olduğu bir süredir iddia ediliyordu.

SAVAŞ AVCI

Türkmen Cephesi Başkanı Savaş Avcı da gözaltına alınan isimler arasında. Onun gözaltına alınma sebebi de ETÖ'ye (Ergenekon Terör Örgütü) para aktırmak

ÜNAL İNANÇ

Bu sabah gözaltına alınan gazeteci Ünal İnanç camiada Ünal Baba olarak tanınır. 70'lerde mesleğe başlamıştır ve birçok isme ödül vermiştir. Hata Mustafa Balbay'a sorgusunda Ünal İnanç'tan aldığı ödül de sorulmuştu. İnanç bir süre önce "Vay canına! Ben de Ergenekoncu'ymuşum" diye bir yazı yazmıştı.

İNANÇ'IN TUNCAY GÜNEY SORULARI

Polis-adliye gazetecisi Ünal İnanç aykirihaber.net adlı haber sitesinde Tuncay Güney ile ilgili şu soruları yöneltmişti:

"-Tuncay Güney’e; 1997 yılında Milli İstihbarat Teşkilatı Tuncay Güney’i İran dönüşünde gözaltına alıp sorguladı mı sorgulamadı mı?

- İran gizli servisiyle ilgili anlatımları oldu mu?

- O ülkede kendisine tattırılan hazlardan bahsetti mi bahsetmedi mi?

Gerçi gevezelikleri sırasında Türkiye’deki bir İran gizli servis görevlisinden bahsediyor.

- İran masası Tuncay Güney’i ülkeye haber getirip götüren faydalı bir insan olarak mı izliyordu yoksa karşı tarafa angaje bir adam olarak mı?

- Ve bu adam sormadan anlatan bir insan olarak 1997′de Ergenekon’dan bahsetmiş miydi?"