BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Türk-İşten jet ziyaret

Türk- İş heyeti şok gözaltılar sonrası teyakkuza geçti. Heyet sendika başkanının evine gitti.

Abone ol Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek'in gözaltına alınmasına ilişkin, ''İnanıyoruz ki hukukun üstünlüğü ve bağımsız yargı neticeyi ortaya çıkaracaktır'' dedi.

Kumlu, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Özbek'in Beysukent'teki evinin önünde yaptığı açıklamada, içerideki aramanın devam ettiğini belirtti. ''Biz yargının bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğünün her şeyden önemli olduğuna inanıyoruz'' diyen Kumlu, Türk Metal Sendikası'nın Türk-İş'e bağlı sendikaların en büyüklerinden biri olduğunu, Özbek'in de Türk sendika hareketine katkı sağladığını söyledi.

Kumlu, ''Gerçek incelemelerden sonra ortaya çıkacaktır. Hepinizin izlediği gibi biz de takip ediyoruz. Şu anda avukatları ve yakınlarının dışında kimseyi içeriye almıyorlar. Gelişmeleri hep beraber takip edeceğiz, sizlere bilgi vereceğiz'' diye konuştu. ''Özbek ile görüşüp görüşmediği'' sorusu üzerine Mustafa Kumlu, ''Görüştüm, burada. Ailesi, avukatları da aramaya nezaret ediyorlar'' dedi.

Türk-İş Genel Başkanı Kumlu, ''Özbek'in herhangi bir değerlendirmesinin olup olmadığı'' sorusunu yanıtlarken de ''Hayır'' karşılığını verdi. ''Ergenekon soruşturmasının muhalifleri susturmaya yönelik hale geldiği eleştirileri konusunda ne diyorsunuz?'' sorusuna Kumlu, ''Bilemiyoruz. Gerçeği bir görelim. Şu anda yorum yapmak yanlış olur. İnanıyoruz ki hukukun üstünlüğü ve bağımsız yargı neticeyi ortaya çıkaracaktır'' yanıtını verdi. Açıklamanın ardından kısa süreliğine tekrar Özbek'in evine giren Kumlu, çıkışta, Mustafa Özbek'in durumunun iyi olduğunu bildirdi.