BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

CHPli Ateşten ağır sözler

Sendika başkanı gözaltına alındı, siyasiler ART önüne koştu. Özellikle CHP'li Yılmaz Ateş'in sözleri çok sertti.

Abone ol

Türk Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek'in gözaltına alınmasına siyaslerden çok sert tepki geldi. Türk Metal önüne gelen siyasiler iktidara ağır suçlamalarda bulundular.

Basın mensupları gibi siyasiler de soluğu arama yapılan evin önünde aldı. CHP ve DSP'li milletvekillerinin yanı sıra bağımsız vekil Kamer Genç, olay yerine gelerek gözaltılara ateş püskürdüler.

Ateş, beraberinde Genel Sayman Mustafa Özyürek ve Ankara Milletvekili Nesrin Baytok'la birlikte ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında arama yapılan Türk Metal-Sen'e gelerek açıklama yaptı.

CHP heyeti adına konuşan Yılmaz Ateş, hükümeti faşizm yapmakla suçladı. Kameralar önünde konuşan Ateş, ART'ye yapılan baskının işgal döneminde bile olamayacağını savundu. İşte Ateş'in zehir zemberek sözleri:

Ergenekon uydurması

"Ergenekon uydurması uydurdular. İddiananeyi 13 ayda hazırlayamadılar. Arkadaşlarımız yargının karşısına çıkıp ifade bile veremediler. 19 ay geçti ve daha neyle suçlandığını bilmeyen arkadaşlar var.

Bu yapılan AKP faşizmidir

Sendikalar faşizme karşı sesini yükseltenler susturuluyor. Bu yapılan AKP faşizmidir. Komploya karşı alınıyor ise bu arama yanlış adreste yapılıyor.

İşgalde bile böyle gözaltı olmaz

Eğer dolandırıcı arıyorlarsa RTÜK başkanını gözaltına alsınlar. İşgal döneminde bile böyle gözaltı olmaz. Sizler canlı yayın yapıyorsunuz ama ART işgali veremiyor, banttan yayın yapıyor."

Diğer tepkiler ise şöyle:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, uzun süreden beri hukuk dışı, yasalara aykırı iktidar olmanın ve 6 yıldır örgütlenmenin sonucunda yaşanan bu olayların Türkiye'ye yakışmadığını, demokrasiden, özgürlüklerden, insan haklarından her gün bahsedildiği halde insanların baskı altına alınarak, arzu ettikleri yola zorla sevk etmeye çalıştıklarını öne sürdü.

CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü,"Ülkede ne kadar Kemalist, Atatürk devrimi ilkelerine bağlı, siyasal iktidara muhalefet eden insan varsa bu ister basın kuruluşu, ister sendika olsun, susturulmaya çalışılıyor. Bu olaylara sessiz kalarak, sadece haber olarak verirseniz, yarın sizlere de geldikleri zaman kameralarınızı da bulamayacaksınız. Artık basının bu işi bir basın özgürlüğü mücadelesi halinde olduğunu anlayıp, çok ciddi şekilde mücadele vermesi lazım" diye konuştu.

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, "İnanıyoruz ki hukukun üstünlüğü ve bağımsız yargı neticeyi ortaya çıkaracaktır. Gerçek incelemelerden sonra ortaya çıkacaktır. Hepinizin izlediği gibi biz de takip ediyoruz. Şu anda avukatları ve yakınlarının dışında kimseyi içeriye almıyorlar. Gelişmeleri hep beraber takip edeceğiz, sizlere bilgi vereceğiz. Özbek ile Görüştüm, burada. Ailesi, avukatları da aramaya nezaret ediyorlar" dedi.

DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, "Gerçekten ilgiyle izliyoruz. Biz bu Ergenekon denilen olayın artık dalgalarının bittiğini düşünüyorduk. Ama devam ediyor. Yine erken saatlerde insanlar alınıyor. İleride Türkiye'de, bu davranışlardan dolayı belki insan haklarının ihlali olduğu konusu da gündeme gelecek. Hukuk çerçevesinde her şeyin çözüleceğine inanıyoruz. Ama Türkiye'de bir korku dalgasının da yayılmakta olduğunu görüyoruz. Ergenekon dalgasından çok, bir korku dalgası haline geldi. Hepimiz sabırla ama uyanık olarak olayları izlemek zorundayız. Türkiye iyiye gitmiyor" dedi.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit,
"Bu süreçte at izinin it izine karıştığını" öne sürerek, "Bu operasyonu yapanlar umarım haksız duruma düşmezler" dedi.

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç,
ise operasyonların yargı eliyle yürütülen çalışmalar olmaktan çıktığını, uygulamaların artık bir rejim sorunu haline geldiğini savundu.

Bu arada DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit ve milletvekili Hasan Erçelebi de sendika binası önüne gelerek, çalışanlara geçmiş olsun dileklerini iletti.