BIST 9.882
DOLAR 32,47
EURO 34,83
ALTIN 2.449,64
HABER /  POLİTİKA

Ankara patlaması şehit yakınından Kılıçdaroğlu'na tepki

Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin cenazelerinin bulunduğu Ankara Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığını ziyaret etti.

Abone ol

Ankara'daki patlamada hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziye dileklerini ileten Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yetkililerden bilgi aldı.

Kılıçdaroğlu, patlamaya ilişkin "Yazık günahtır bu ülkeye hepimiz acı içerisindeyiz. İçim acıyor, gerçekten derinden acıyor" dedi.

"İÇİN ACIYOR, GERÇEKTEN DERİNDEN ACIYOR"

Kemal Kılıçdaroğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

"Yani acıyı hep beraber yaşadık sizler de bu işin tanığısınız. Bilgi aldım, biraz sonra Sayın Genelkurmay Başkanı'mızı saat 17.00'de ziyaret edeceğim. Allah'tan rahmet diliyoruz. Yakınları gerçekten acı içerisindeler. Ateş düştüğü yeri yakıyor, biz ne söyleyebiliriz. Haklı olarak bize dönüp, 'Bunu önleyin, bir çaresini bulun' diyorlar. Başka kimse hayatını kaybetmesin, yazık günahtır bu ülkeye. Emin olun söyleyecek laf bulmakta zorlanıyorum. Ülke kan gölüne döndü. Yazık, günahtır bu ülkeye hepimiz acı içerisindeyiz. İçim acıyor, gerçekten derinden acıyor. Sarsılıyoruz hepimiz. Ülke iyi yönetilmiyor. Ne söyleyebilirim başka."

"HEPİMİZİN KABUL ETTİĞİ BİR GERÇEK VAR"

Kılıçdaroğlu, 4 ay önce de Ankara'da saldırı yaşandığını hatırlatarak, güvenlik zaafı olup olmadığını soran bir gazeteciye, "Şimdi yaralar çok sıcak. Bir şey söylemek istemiyorum. Bir gerçek var, hepimizin kabul ettiği bir gerçek var, ülke iyi yönetilmiyor. Başka ne söyleyebilirim. Bunun içinde her şey var aslında" şeklinde cevap verdi.

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ

Kılıçdaroğlu aracına bindiği sırada saldırıda hayatını kaybeden bir vatandaşın yakını, "Yüzünüz varda cenazelere geliyorsunuz. Arka çıkıyordunuz ya" diyerek tepki gösterdi.