BIST 9.677
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.502,93
HABER /  GÜNCEL

Ankara patlaması YPG işi çıktı Davutoğlu'ndan flaş açıklama

ANKARA patlamasının sorumlusu YPG çıktı. Başbakan Ahmet Davutoğlu Ankara patlamasına ilişkin yaptığı son dakika açıklamasında saldırının sorumlusunun YPG olduğunu açıkladı.

Abone ol

ANKARA patlaması sonrası son dakika açıklaması Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan geldi.

Davutoğlu, Genelkurmay Başkanlığı'nda yaptığı açıklamada 'Ankara saldırısını kim yaptı?' yaptı sorusuna yanıt verdi.

Davutoğlu, 'Ankara'daki saldırıyı YPG militanı yaptı' dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'a, Ankara saldırısına taziye ziyaretinde bulundu.

ANKARA PATLAMASINI YPG YAPTI

Genelkurmay Karargahı'ndaki görüşme sonrası Davutoğlu, düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Başbakan Davutoğlu Ankara saldırısına ilişkin şunları söyledi:

"Terörün ne olduğunu en iyi biz biliriz. Terör bir ülkede kaos çıkarmak, insanların psikolojisini olumsuz etkilemek üzere yapılan eylemdir. Bu eylemler Türkiye'nin etrafındaki krizler arttıkça etkisini daha fazla gösterebilmektedir.

Dün yapılan saldırı hem aziz milletimize hem de şerefli görev yürütmekte olan askeri ve sivil memurlarımıza yöneliktir.

Şu anda failler konusu tümüyle aydınlanmış bulunmaktadır. Kesin bir şekilde bu saldırının Türkiye içindeki bölücü terör örgütü mensuplarıyla ve Suriye'den sızan YPG mensubu bir kişinin birlikte gerçekleştirdiği ortaya çıkmış bulunmaktadır.

ANKARA PATLAMASI 14 KİŞİ GÖZALTINDA

Bu intihar saldırısını gerçekleştiren Salih Neccar isimli kişi Kuzey Suriye'nin Amuda şehrinde 1992'de doğmuştur. Saldırının doğrudan YPG irtibatı ortaya konmuştur. İstihbari ve emniyet çalışmalarımız sonucunda 14 kişi gözaltına alınmıştır. Soruşturma derinleşerek sürdürülmektedir. Bu saldırının her aşamasında katkıda bulunan bütün unsurlar tek tek ortaya çıkartılacak ve adalete teslim edilecektir.

BUNA KARŞILIK VERİLECEK

-"Dünkü saldırı da doğrudan Türkiye'ye dönük bir saldırıdır. Bunun müsebbibi YPG'dir, bölücü terör örgütü PKK'dır. Dolayısıyla her yerde ve her şartta bunlara karşı gerekli tertibat alınacak. Türkiye'ye dönük hiçbir saldırı şu ana kadar karşılıksız kalmamıştır. Bu karşılığın en etkin şekilde nerede, nasıl olacağı konusunda da yapılacak çalışmalar bizde mahfuzdur"

- "Türkiye'ye düşman bir örgütü doğrudan veya dolaylı destekleyenler de Türkiye için bu anlamda dost hüviyetini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalırlar"

- "YPG'yi sanki demokratik bir unsur gibi masaya davet etmek isteyen örgütlere de buradan, bu terör saldırısı sonrası bir kez daha sesleniyorum. Nasıl El Kaide masaya oturamazsa, nasıl DEAŞ masaya oturamazsa, terör örgütü olan YPG de masaya oturamaz"

TÜRKİYE NE ZAMAN HANGİ ŞARTTA KARŞILIK VERECEK...

- "Sorumluları tespit edildikten sonra bu sorumluların Türkiye içinde adalete teslim edilmesi yanında, Türkiye dışında bu sorumluların kaynağı olan unsurlara karşı da ne zaman, hangi şartlarda, ne gün, hangi mukabelede bulunacağımız da bizce mahfuzdur"

PARTİLERDEN ORTAK ANKARA PATLAMASI DEKLERASYONU

Ortak bir deklarasyon yayınlama konusunda bir partinin gösterdiği uzlaşmaz tutumunu da buradan şiddetle kınıyorum. Terör konusunda dahi tavrını ortaya koyamayan, masum, akşam çocuklarıyla oturmak üzere görevini yapıp evine dönmek üzere olan insanlara bu saldırıyı kınamayanların insanlık vicdanından, demokrasiden bahsetme hakları yoktur.

YPG bölücü terör örgütünün bir parçasıdır ve birlikte hareket etmektedirler. Bu saldırı bütün dünyaya açık bir şekilde bunu gerçekleştirmiş olsun. YPG terör örgütü değildir diyenlere belgeleriyle ortaya konulacaktır.

YPG TÜRKİYE'YE KARŞI BİR DÜŞMANDIR

YPG'yi demokratik bir unsur gibi masaya davet etmek isteyenlere sesleniyorum, YPG masaya oturamaz. Türkiye'ye karşı bir düşman niteliğindedir.

Terör örgütünün bu faaliyetinden bağımsız olarak operasyonlarımız devam ediyor. Bu çerçevede Haftanin kampına silahlı kuvvetlerimiz yoğun bir operasyonda bulundu. 70 civarında terörist etkisiz hale getirildi. Kesinlikle bu saldırının bedeli ödetilecektir.

 ANKARA PATLAMASI ÖLENLERİN İSİMLERİNİ TSK AÇIKLAYACAK

Terör saldırısının gerçekleşmesi aşamasındaki seyirle ilgili bilgileri saklı tutuyoruz, soruşturma devam ediyor. İrtibatlı 9 kişi gözaltına alındı. Yeni gözaltılar olacak. Şu anda detaylı bilgiyi vermeyi doğru görmüyorum. Şehitlerimizin isimleri Genelkurmay ve İçişleri Bakanlığımızca açıklanacak.

Dün Haftanin'de istihbari bilgilere dayalı kapsamlı bir operasyon yapıldı. Biz fevri hareket etmeyiz. Bir oldu bittiye izin vermeyiz. En doğru yönetemlerle mukabelede bulunacağız. Meydan okuyanlara meydanı bırakmayız.

RUSYA'YI UYARIYORUZ

YPG'nin Azez'e ilermesi için bombardıman yapan Rusya'yı uyarıyorum.

BÜYÜKELÇİLER ÇAĞRILIYOR

Davutoğlu, ayrıca Türkiye'de görev yapan tüm büyükelçilerinin Dışişleri Bakanlığı'na çağrılacağını da açıkladı.