BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ankara patlaması çok sayıda ölü ve yaralı var

ANKARA patlaması Türkiye'yi sarstı. Ankara saldırısında çok sayıda ölü ve yaralı var. Ölenlerin isimlerini belirleme çalışmaları sürerken son sayıyı Numan Kurtulmuş açıkladı.

Abone ol

ANKARA'da meydana gelen kanlı terör saldırısı Türkiye'yi yasa soktu. Askeri servis araçlarına düzenlenen saldırıda çok şiddetli patlamalar meydana geldi. Ankara patlamasında ölenlerin sayısı tahminlerin çok ötesinde oldu. Ölü sayısı sürekli değişti. En son Numan Kurtulmuş kanlı bilançoyu duyurdu.

Türkiye'yi sarsan kanlı saldırı saat 18.30 sıralarında meydana geldi. Saldırının adresi Devlet Mahallesi'ndeki askeri lojmanlar bölgesiydi. İki askeri servis aracına yönelik saldırı can kaybına sebep oldu.

FLAŞNUMAN KURTULMUŞ : ÖLÜ SAYISI 28 OLDU

Ankara'daki saldırıda ölü sayısı her dakika artıyor. Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş saat 21.30'da son bilançoyu açıkladı. Buna göre saldırıda 28 kişi hayatını kaybetti 61 kişi de yaralandı.

ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU GEZİSİNİ İPTAL ETTİ

Başbakan Davutoğlu, Ankara saldırısında ölenlerin isimlerini Genelkurmay'ın yazılı olarak açıklayacağı bildirdi.

 Başkentte yaşanan bombalı saldırı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'a yarın yapacağı ziyareti iptal ederken Başbakan Ahmet Davutoğlu da saldırı nedeniyle Brüksel ziyaretini erteledi.

OTOBÜSLERİN ENKAZLARI KALDIRILDI

Ankara'daki terör saldırısında zarar gören 4 otobüs ve bir otomobil, çalışmaların ardından üzerlerine branda örtülerek olay yerinden kaldırıldı. Patlama sonrası kapatılan İnönü Bulvarı'nın bir kısmı trafiğe açıldı. Olay yerinde bir otobüs daha olduğu, kaldırma çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

ANKARA PATLAMASI SALDIRI KİRALIK ARAÇLA

Patlama Wolkswagen Scirocco marka araca yerleştirilen en az 50 kilo patlayıcı ile gerçekleştirildi. Aracın şöför mahallinde de bir canlı bomba olduğu ve aracı servis otobüslerinin üzerine sürüp patlattığı bildirildi. Bombalı saldırıda 5 ayrı askeri servis aracını hedef aldı.

ARABA İZMİR'DEN KİRALANMIŞ

Kamera görüntülerini yavaşlatarak inceleyen uzmanlar, aracın plakasını da belirledi. Plaka üzerinde yapılan araştırmada, aracın İzmir’den bir Rent A Car firmasından kiralandığı saptandı. Aracı kiralayan kişilerin kimlik bilgilerine de ulaşıldı. Bu bilgilerin, gerçek kişilere ait olup olmadığı da araştırılıyor.

FLAŞSAĞLIK BAKANI YARALI SAYISI

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) binasına çok yakın bir yerde gerçekleştirilen saldırı sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 14 hastanede 61 yaralı olduğunu söyledi. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise yakınlarının sağlık durumu hakkında bilgi almak isteyenlerin Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi ALO 184'ü arayabileceği belirtildi.

BOMBA YÜKLÜ ARAÇ PATLATILDI

Ankara’da patlamanın meydana geldiği bölge, Genelkurmay Karargahı’na sadece 300 metre ilerde. Patlama tam olarak, Yine aynı bölgede olan General-Amiral lojmanlarının hemen karşısında gerçekleşti. Patlamayla ilgili diğer bir bilgi ise, saldırının bomba yüklü araçla gerçekleştirildiği.

ASTSUBAYLARIN SERVİS ARACIYDI

Park halindeki servis araçlarına yönelik gerçekleşen saldırının hedefini, işten çıkacak astsubaylar olduğu ifade edildi. Saldırıya maruz kalan servis araçlarının astsubaylara tahsis edilmiş olduğu öğrenildi. 

ASKERİ SERVİS ARAÇLARI HEDEF ALINDI

Alınan bilgiye göre, patlamada üç servis aracında ve bir özel araçta ağır hasar meydana geldi. Ayrıca caddeden geçen araçların camları kırıldı.

FLAŞ!GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, Ankara'da Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan servis araçlarına yönelik saldırıyla ilgili açıklama yaptı. 'Kalleşçe' olarak nitelenen saldırıya ilişkin açıklamada şöyle denildi;

-"17 Şubat 2016 Çarşamba günü saat 18:31'de Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan servis araçlarına, İnönü Bulvarı üzerinde bulunan kavşaktaki trafik ışıklarında bekledikleri esnada bir terör saldırısı düzenlenmiştir. Alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırıda hayatını kaybeden kahraman silah ve çalışma arkadaşlarımıza, vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve Yüce Türk Milletine başsağlığı, yaralı kahraman silah ve çalışma arkadaşlarımız ile vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz" 

Patlama Genelkurmay Başkanlığı'na çok yakın bir bölgede oldu
SALDIRIDAN SONRA GELEN FLAŞ AÇIKLAMALAR

- AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Bu saldırılarda oluşan kayıplarımızdan çok acı duyuyoruz. Ama mücadele kararlılığımız daha da artıyor. Ülkemizi terörün teslim almasına müsaade etmeyeceğiz. Hep birlikte karşı duracağız. Gün, 'Ben Türkiye'yim' deme günüdür. Terör dehşet ortamı oluşturmak istiyor. Başta medyamızın yayınları olmak üzere hepimiz terörün dehşetin yaymasını engellemeliyiz.

- DEVLET BAHÇELİ : "10 Ekim 2015'de Ankara Tren Garı önünde yaşanan canlı bomba saldırısından sonra başkentimiz, devletimizin kalpgahı bir kez daha hedef alınmıştır. Türkiye topyekûn terörün, cinayet ve felaket emellerinin tehdidi altındadır. Bu olağanüstü durum açıkça düşmanlık ve barbarlıktır. Kim ne yaparsa yapsın, aziz milletimiz teröre boyun eğmeyecek, teslim olmayacaktır".

-SELAHATTİN DEMİRTAŞ : "Ankara'daki acımasız saldırıyı kınıyor, hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyorum"