BIST 9.916
DOLAR 32,50
EURO 34,80
ALTIN 2.445,13
HABER /  GÜNCEL

Şırnak İdil'de son durum şehit haberleri var

ŞIRNAK İdil İlçesi'nde devam eden operasyonlar sırasında yaralanan 1 asker ve 1 polis kaldırıldıkları hastanede şehit oldu. Diyarbakır'da bugün meydana gelen bombalı saldırıda 6 asker şehit olmuştu.

Abone ol

ŞIRNAK İdil İlçesi'nde devam eden operasyonlar sırasında yaralanan 1 asker ve 1 polis kaldırıldıkları hastanede şehit oldu. Son dakika haberini TSK sitesinden duyurdu.

Diyarbakır'da bugün meydana gelen bombalı saldırıda 6 asker şehit olmuştu.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NDAN ŞEHİT AÇIKLAMASI

Şırnak İdil'de meydana gelen çatışmada yaralanan bir polis ve bir asker şehit oldu. TSK'dan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"18 Şubat 2016 Perşembe günü Şırnak ili İdil ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu bir kahraman silah arkadaşımız ve bir kahraman polisimiz ağır şekilde yaralanmışlardır. Yaralılarımız derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 13.05’de şehit olmuşlardır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatımızın mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz."

DİYARBAKIR'DA BOMBALI SALDIRI: 6 ŞEHİT

DİYARBAKIR-Bingöl karayolunda askeri konvoyun geçişi sırasında bu sabah patlama meydana geldi. Son dakika haberine göre, yaşanan saldırıda 6 asker şehit oldu. TSK saldırıya ilişkin flaş açıklama geçti.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NDAN 6 ŞEHİT AÇIKLAMASI

TSK’dan Lice’de yaşanan terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şöyle denildi:

"18 Şubat 2016 Perşembe günü saat 09:30 sularında Diyarbakır-Lice karayolunda mayın araması için görevlendirilen konvoya, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce daha önce yerleştirilen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu, altı kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız da ağır yaralanmıştır. Ağır yaralanan silah arkadaşımız derhal hastaneye sevk edilmiş ve tedavisine devam edilmektedir"

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Meydana gelen patlamada şehit düşen askerlerin isimleri belli oldu.

JANDARMA ASTSUBAY BAŞÇAVUŞ HALİT ZİLANİ - İZMİR

Konak ilçesi Mehmet Akif Mahallesi'nde yaşayan şehidin babası Mehmet, annesi Cennet, eşi Suna, kızı Mesude (13) ve oğlu Mustafa (12) ile yakınlarına acı haberi askeri yetkililer verdi. Askerlere sarılan anne Cennet Çelik, "Ne olursunuz, beni hemen oğlumun yanına götürün" diyerek gözyaşı döktü.

Yaklaşık 2 yıl önce Diyarbakır'da göreve başlayan şehidin, 3 ay önce eşi ve çocuklarını terör olaylarının artması üzerine ailesinin yanına gönderdiği, izne geldiği İzmir'den 15 gün önce görev yerine döndüğü öğrenildi.

Bu arada şehidin, sosyal paylaşım sitesindeki sayfasının kapağına Sur ilçesinde şehit olan Jandarma Astsubay Başçavuş Tamer Meriç'in fotoğrafını koyduğu, "Asker çocuğu olmak, aylar sonra gelen babamıza hasretle sarılmaktır" başlıklı yazıyı paylaştığı görüldü.


ER MUSTAFA NERKİS - İZMİR

Şehit olan jandarma er Mustafa Nerkis'in baba ocağına büyük üzüntü yaşanıyor. Şehidin Bornova ilçesi İnönü Mahallesi'nde oturan ailesine acı haber, askeri yetkililer tarafından verildi.

 Haberi alınca fenalaşan anne Ayşe ve baba Mehmet Nerkis'i askeri yetkililer ile sağlık görevlileri teskin etmeye çalıştı. Ailenin ilçedeki bir apartmanda kapıcılık yaptığı, Mustafa Nerkis'in askere gitmeden önce İnönü Mahallesi'ndeki evi satın aldığı öğrenildi. 

Diyarbakır-Bingöl karayolunda teröristlerce yola yerleştirilen patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi soncu 6 asker şehit olmuş, 1 asker ağır yaralanmıştı.



ER FATİH YENİAY VE ER KADİR GÖRGÜLÜ - ADANA


Şehit düşen erler Fatih Yeniay ve Kadir Görgülü'nün Adana'daki evlerinde yas var. Merkez Seyhan ilçesi Yenibey Mahallesi'nde yaşayan baba Mehmet Zeki ile anne Fatma Yeniay'a acı haber, askeri yetkililer tarafından verildi.

Olayın duyulması üzerine şehidin babaevine çok sayıda akrabası gelerek taziyelerini ileti. Bekar olan Yeniay'ın kardeşi Şeyhmuz Yeniay'ın da asker olduğu ve İstanbul'da görev yaptığı belirtildi. 5 aylık asker olduğu öğrenilen şehit Yeniay'ın 15 gün önce dağıtım izni için Adana'ya geldiği kaydedildi.

Öte yandan aynı saldırıda şehit olan jandarma er Kadir Görgülü'nün Anadolu Mahallesi'ndeki babaevine de acı haber ulaştı.  Görgülü'nün şehadet haberini alan yakınları aileye taziyelerini iletti.

Diyarbakır-Bingöl karayolunda teröristlerce yola yerleştirilen patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 6 asker şehit olmuş, 1 asker ağır yaralanmıştı.

ER RECEP BODUR - AMASYA

Merkeze bağlı Yolyanı köyünde yaşayan baba Halil ile anne Güldane Bodur'a acı haber, askeri yetkililer tarafından verildi.

Olayın duyulması üzerine şehidin babaevi ile köy meydanına Türk bayrağı asıldı. Bekar olan Bodur'un, bir erkek ve engelli kız kardeşi bulunduğu öğrenildi.

Şehidin yakını Mehmet Kılıç, Bodur'un 1,5 ay önce Diyarbakır'a gittiğini belirterek, "Recep sessiz, sakin, efendi bir çocuktu. Diyarbakır'a giderken Samsun'dan uçağa ben bindirdim. Giderken çok neşeliydi, hiç korku yoktu, güle eğlene gitti görev yerine. Gariban bir ailenin çocuğuydu, Allah mekanını cennet eylesin" ifadelerini kullandı.

Diyarbakır-Bingöl karayolunda teröristlerce yola yerleştirilen patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 6 asker şehit olmuş, 1 asker ağır yaralanmıştı.



ER MUSTAFA BİLGİN - AMASYA

Baba Recep (50) ile anne Nilgün Bilgili'ye (48) acı haber, Suluova Kaymakamı Hayatı Taşdan ve askeri yetkililer tarafından verildi.

Oğullarının şehit haberiyle fenalaşan baba Recep ile anne Nilgün Bilgili’ye sağlık ekipleri müdahale etti. Olayın duyulması üzerine şehidin babaevi ile evin bulunduğu sokağa Türk bayrağı asıldı. Bekar olan Bilgili'nin, 1 ay önce Diyarbakır'a gittiği, Ramazan isminde ikizi ve iki kız kardeşi olduğu öğrenildi. 

Diyarbakır-Bingöl karayolunda teröristlerce yola yerleştirilen patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 6 asker şehit olmuş, 1 asker ağır yaralanmıştı.

DİYARBAKIR LİCE'DE SALDIRI NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Diyarbakır-Bingöl karayolunun Lice Mermer bucağı mevkiinde bugün saat 09.40 sıralarında askeri bir konvoyun geçişi sırasında, karayolunda büyük bir patlama meydana geldi. Patlamanın PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen mayının uzaktan kumanda ile patlatılmasından kaynaklandığı belirtilirken, saldırıda 6 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.

Patlamanın olduğu yolda büyük bir çukur oluştu. Bombanın şiddetiyle de parçalanan midibüs yaklaşık 15 metre uzağa fırladı.

ŞIRNAK VE DİYARBAKIR'DA SON DURUM NE?

Şırnak'ın Cizre ve Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonlarda, 6 bölücü terör örgütü mensubunun daha etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde dünkü önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgi verildi.

Buna göre Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda 2 bölücü terörist etkisiz hale getirildi. Buradaki operasyonda, etkisiz hale getirilen terörist sayısı 207'ye çıktı.

Operasyonda 2 kaleşnikof piyade tüfeği, 6 kaleşnikof şarjörü ve 30 kaleşnikof fişeği ile birer tabanca, tabanca şarjörü ve telsiz ele geçirildi, 6 el yapımı patlayıcı da imha edildi. Operasyonda, imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 199 oldu.

Cizre'de icra edilen ayrıntılı arama faaliyetlerinde ise dört terörist yakalandı. Yapılan aramalarda daha önce etkisiz hale getirilen 13 terörist cesedi bulundu. Buradaki operasyonda, etkisiz hale getirilen terörist sayısı 663'e ulaştı. 3 bin 900 kilogram amonyum nitrat, 123 kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, beş kaleşnikof şarjörü, bir el bombası, üç telsiz ve sekiz cep telefonu ele geçirildi.

Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan yedi terörist de güvenlik güçlerine teslim oldu. Van'ın Erciş ilçesinde "bölücü terör örgütüne yardım ve yatakçılık suçundan" bir kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Muş'un Bulanık ilçesinde yapılan aramada, bir av tüfeği, iki bilgisayar, muhtelif dijital materyal ve bol miktarda örgütsel doküman ele geçirildi. Bölücü terör örgütüne yardım ve yatakçılık yaptığı iddiasıyla beş kişi yakalandı. 

Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde Türkiye’den Suriye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan ve terör örgütü DAEŞ üyesi olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu sekiz kişi, Kilis'in Elbeyli ilçesindeki yol emniyet ve kontrol aramasında ise yine aynı terör örgütüne üye olduğu değerlendirilen üç kişi yakalanarak gözaltına alındı.

MAĞARALARDA YAŞAM MALZEMELERİ ELE GEÇİRİLDİ

Tunceli'nin Ovacık ilçesindeki operasyonda bir mağarada varil içerisinde 8 kaleşnikof piyade tüfeği, 2 RPG-7 roketatar, 2 roketatar mühimmatı, 2 el bombası, 500 gram C3 patlayıcı, bir video kamera, 2 bidon içerisinde biksi makineli tüfeği fişeği, telsiz malzemesi, 2 dürbün ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Batman'ın Sason ilçesindeki operasyonda da mağarada, 25 kilogram amonyum nitrat, bir el yapımı patlayıcı düzeneği, 100 metre kablo, 20 büyük pil, bir uyku tulumu ve muhtelif yaşam malzemesi bulundu.