BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Eylem hazırlığındaki 3 kişi yakalandı flaş açıklama

MUĞLA Valisi Amir Çiçek, Muğla'da eylem hazırlığında olan 3 kişinin yakalandığını açıkladı. Vali Çiçek, "Arkadaşlarımız savcılığın emriyle bir sorgulama yapıyor" dedi.

Abone ol

Muğla Valisi Amir Çiçek, katıldığı bir etkinlikte gazetecilere yaptığı açıklamada, dün akşam Muğla Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin başarılı bir operasyon gerçekleştirdiğini söyledi.     

Operasyonda 3 kişinin eylemlerini gerçekleştiremeden kıskıvrak yakalandığını belirten Çiçek, "Kötü niyetli, toplumun huzurunu bozacak, eylem yapacak ihbarlar, daha önce alınmıştı. Bu kişiler projeli takip ediliyordu. Emniyet Müdürlüğümüzün ekibi operasyon düzenleyerek 3 kişiyi gözaltına aldı. Şu anda savcının talimatıyla bu kişilerin sorgulaması yapılıyor" diye konuştu.

"EYLEMİN DETAYI VE YAKALANAN KİŞİLER AÇIKLANACAK"

Muğla'da güvenlik görevlilerinin gece gündüz demeden tedbirleri sürekli aldığını vurgulayan Çiçek, şöyle konuştu: "Bu da yapılabilecek bir eylem planı şeklindeydi ama bu kişiler de eylemlerini gerçekleştiremeden yakalandı. Konunun detayları, yakalanan kişilerin isimleri daha sonra açıklanacak. Çünkü olay halen soruşturma aşamasında. Sadece kamuoyunun şunu bilmesinde fayda var. Kim, kötü niyetli eylem yapma düşüncesindeyse onun, o suçu işlemesinin önüne geçiyor. Dün akşamki operasyonda da böyle bir eylemin önüne geçildi."

"EYLEM PLANI HAZIRLIĞI İÇİNDEYDİLER"

Çiçek, bir gazetecinin "yakalanan kişilerin terör örgütü bağlantısı var mı?" sorusuna, "Şu anda 'terör örgütüdür, değildir', onu söylemem için erken. Arkadaşlarımız savcılığın emriyle bir sorgulama yapıyor. Bu, sorguda çıkacak. Ama bir eylem planı hazırlığı içindeydiler ve bunun önüne geçildi. Yani eylem hazırlığındaki kişiler yakalandı ve şu anda sorgulanıyor. Çok detaya girmeyeceğim. Şu anda 3 kişinin yakalandığı, eyleme niyetlendiği, teşebbüs haline başladığı ama bizim daha önce projeli bir operasyonla takip ettiğimiz için emniyetimiz de bunları eyleme geçmeden önce operasyonla yakaladı" şeklinde yanıt verdi.