BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Azez son durum 2 bin kişi sınırı geçti iddiası

AZEZ son durum haberleri gelmeye devam ediyor. Azez'den gelen en son haberlere göre YPG'yle savaşmak için Kilis'ten 2 bin kişi Azez'e geçti. İddianın sahibi BBC ve Reuters.

Abone ol

YPG'nin hedefindeki AZEZ'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor.

BBC ve Reuters'in Suriye'de yönetimle savaşan gruplara dayandırdığı haberine göre, silahlı bir grup YPG güçleriyle savaşmak için Türkiye'den Suriye'ye geçti.

Reuters ajansının ulaştığı "farklı bir çok muhalif kaynak", Suriye ordusu ve YPG'nin ilerleyişine karşın Azez'deki silahlı gruplara destek verecek grupların, sınırı askeri araç ve teçhizatlarıyla birlikte geçtiğini söyledi.

Azez son durum Türkiye'den 2 bin kişi Azez'e YPG'yle savaşmak için geçti

LEVANT CEPHESİ

Kilis'teki Öncüpınar sınır kapısının Suriye tarafındaki Bab el Selam kapısını kontrol altında tutan Levant Cephesi'nden adını Ebu İssa olarak veren bir komutan Reuters'a, "Hafif silahlar, havan topları, füzeler ve tanklarımızla geçişimize izin verildi" dedi.

Ebu İssa, geçişine izin verilenlerin Nusra Cephesi ve diğer cihatçı grupların dışındaki 'isyancı gruplar' olduğunu söylüyor. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de yüzlerce muhalifin Azez'e doğru ilerlediğini doğruladı.

Azez haritası Azez nerede Suriye

Halep kentinin kuzeyi ile Türkiye arasındaki tek bağlantıyı sağlayan karayolu Suriye ordusunun Halep taarruzu nedeniyle kapanmıştı. Suriye ordusunun ilerleyişi nedeniyle Azez'in dış dünya ile tek bağlantısı Türkiye sınırı.