BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Sultan Tarlacı imzalı Ölüm’sözlük yakında tüm kitapçılarda

Tuti Kitap’tan çıkacak olan “Ölüm’sözlük” isimli kitabında Sultan Tarlacı bilimsel olarak “Ölüm’ü” anlattı…

Abone ol

Tuti Kitap’tan çıkan, Sultan Tarlacı imzalı “Ölüm’sözlük: Ölümlüler İçin Yol Rehberi”, okuyucuların ölüm hakkındaki sorularına yanıt bulmaya ve belki de istemeden zihinlerde yeni sorular oluşturmaya başlatan bir eser.

Kitabı okuyanlar, inandıkları doğruları tekrar düşünecekler. Sultan Tarlacı “Ölüm’sözlük: Ölümlüler İçin Yol Rehberi” adlı eserinde ölümü içerik olarak teolojik ölüm ve öte âlem kavramını hiç ele almadan, günümüzdeki daha çok bilimsel bilgileri ele alarak değerlendirmiştir.

Ölüm hakkında yazılmış en ayrıntılı bilimsel kitap niteliğinde olan “Ölüm’sözlük: Ölümlüler İçin Yol Rehberi” ölümün ne kadar evrensel ve kaçınılmaz olduğunu anlatıyor.

Tarlacı “Ölüm’sözlük: Ölümlüler İçin Yol Rehberi” çalışmasında ölüm korkusu, ruhçuluk ve medyumluk, vampirler ve hayaletler, öte âlem, klinik ölüm ve beyin ölümü, reenkarnasyon, evrenin ölümü ve daha fazlasını meraklısına sunuyor.

SULTAN TARLACI KİMDİR?

Rize Lisesi’ni bitirdikten sonra Tıp Fakültesi’ne başlayan Doç. Dr. Sultan Tarlacı, tıp eğitimini 1995’te Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamlamış ve buradan dönem birincisi olarak mezun olmuştur. Nöroloji uzmanlığını 1995-2000 yılları arasında Ege Üniversitesi Nöroloji Anabilim Dalı’ndan almıştır. 2001-2013 yılları arasında özel hastanelerde serbest nörolog olarak çalışmıştır. 2000 ve 2001 yıllarında TÜBİTAK-Beyin Araştırmaları Derneği Ödüllerini, 2003’te Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Sedat Simavi Sağlık Bilimleri Ödülü’nü ve 2014’te öğrenciler tarafından verilen NeoCortex Ödülü’nü almıştır. Birçok uluslararası yayını olan Tarlacı, halen İzmir’deki Şifa Üniversitesi’nde çalışmaktadır.