BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,09
ALTIN 2.308,88
HABER /  GÜNCEL

Ankara patlaması saldırıyı kim yaptı işte teröristin ismi

ANKARA saldırısını kim düzenledi sorusunun yanıtı geldi. Kızılay Meydanı'nda canlı bomba eylemini düzenleyen isim ortaya çıktı.

Abone ol

ANKARA Kızılay Meydanı'nı kana bulayan saldırıyı üniversite öğrencisi bir kadın teröristin gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Canlı bomba olan teröristin kimliği ceset parçaları ve parmak izinden bulundu.

Emniyet yetkililerinin olaya el koyan Ankara Cumhuriyet Savcılığına ilettiği ilk bulgulara göre, saldırıyı gerçekleştirien kişinin PKK terör örgütü üyeliğinden yargılanan Balıkesir Üniversitesi (BAUN) öğrencisi S.Ç.D. olduğu öne sürüldü. Tekirdağ Marmara Ereğlisi doğumlu S.Ç.D.'nin BAUN Turizm Fakültesi Seyahat İşletmesi İkinci Öğretim Bölümü'ne 2012 yılında kayıt yaptırdığı ve okula geldikten bir süre sonra kayıplara karıştığı öğrenildi. S.Ç.D.'nin babası C.D.'nin 2013'te kızının kaybolduğuna dair polise başvurduğu öğrenildi.

ANKARA CANLI BOMBA SALDIRISINI KİM DÜZENLEDİ?

Sözcü'nün haberine göre, olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı araştırmalar sonucu hurdaya dönen BMV marka bomba yüklü araçtan elde edilen ceset parçaları ve parmak izinden, Seher Çağla Demir isimli bir öğrencinin parmak izine ulaşıldı. Bir Emniyet yetkilisi "Ön bulgular, saldırganın kimliğinin Seher Çağla Demir olduğunu gösteriyor. Bu bilgi kesine yakın, ancak inceleme devam ediyor" dedi.

ANKARA'daki kanlı saldırıyı yaptığı söylenen üniversite öğrencisi Seher Çağla Demir, dağa çıkıp PKK kamplarında eğitim almış.

ÖRGÜT DAVASINDAN YARGILANIYOR

Balıkesir Üniversitesi öğrencisi olan Demir'in 4 kadın arkadaşı ile birlikte Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde, PKK terör örgütü üyeliği ve propogandası suçundan da yargılandığı belirtildi..

Demir ile birlikte H.S., K.S., S.S. isimli üç kardeş ve Y.A. adlı üniversite öğrencisinin son duruşması Aralık 2015′de yapılmış ve dava karar için ertelenmişti.

SALDIRI NASIL GERÇEKLEŞTİ?

İntihar bombacısı, beyaz renkli BMW marka araçla Başbakanlık Merkez binasına 100 metre mesafedeki Çevik Kuvvet polisinin bulunduğu noktayı hedef aldı.

Saldırgan, bariyer nedeniyle polis noktasına ulaşamayınca belediye otobüsleri ve duraklarının bulunduğu noktada aracı patlattı. Patlamanın etkisi çok büyük bir alanda hasara neden olurken, bir belediye otobüsü ile 5 otomobil tamamen yandı. Bölgedeki binaların camları kırılırken, yoldan geçen 20'ye yakın araçta da hasar oluştu.

POLİS NOKTASINA GİDERKEN FARK EDİLDİ

Saldırganın, bomba yüklü araçla polis noktasına giderken fark edildiği, çevik kuvvet ekibinin havaya ateş açtığı öğrenildi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yaptığı son açıklamaya göre, 37 kişi hayatını kaybederken, 15'i ağır olmak üzere 71 kişi yaralandı. Patlamanın ardından olayı soruşturmak üzere 12 savcı görevlendirildi. Bunların 4'ü Adli Tıp'ta, 4'ü çeşitli hastanelerde otopsi işlemlerine katılırken, 4'ü de olay yerinde inceleme yaptı.