BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.437,39
HABER /  GÜNCEL

Ankara hava durumu kötü İstanbul için de kritik saat verildi

ANKARA, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere bir çok il için hava durumu raporları alarmla geldi. Meteoroloji arka arkaya geçtiği son dakika uyarılarda Balıkesir, Çanakkale ve Afyonkarahisar'ı da ayrıca uyardı. İstanbul için de saat verildi.

Abone ol

Hava durumuyla ilgili meteorolojiden arka arkaya uyarılar geldi. Türkiye bugünden itibaren batı bölgelerinden başlamak üzere gök gürültülü sağanak yağışın etkisi altına giriyor. Meteoroloji 3 ili ayrıca uyarırken 3 büyük il için yani İstanbul, Ankara ve İzmir'e da yağış alarmı verdi. İstanbul için de saat 18.00'dan sonraya dikkat çekildi.

Meteorolojinin hava durumu tahminine göre alçak merkez ve atmosferin üst seviyelerindeki soğuk hava nedeniyle önümüzdeki bir hafta boyunca yurdun büyük bölümünde gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Yağışların ilk üç gün (Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri) iç ve batı bölgeler ağırlıklı, önümüzdeki hafta içi Pazartesiden Cumaya kadar yine iç bölgeler ile doğu bölgeler ağırlıklı gerçekleşmesi tahmin ediliyor.

ANKARA HAVA DURUMU : Meteoroloji geçtiği hava durumu tahmininde Ankara, İstanbul ve İzmir'i de ayrıca uyardı. Ankara'da gök gürültülü yağmur önümüzdeki hafta da kesintisiz devam edecek. Sel baskınlarına karşı ve dolu ihtimaline karşı da alarm verildi. Ankara'nın 5 günlük hava durumu tahmini şöyle:

ankara hava durumu

İSTANBUL hava durumu 5 günlük ve saatlik tahmini: İstanbul için meteoroloji öğleden sonraya dikkat çekti. Yağışlar iş çıkışında saat 18.00'da kuvvetli olarak bastıracak. İstanbul cumartesi ve pazarı yağmurlu geçirecek. Saatlik ve 5 günlük İstanbul hava durumu şöyle:

İZMİR hava durumu : İzmir için meteorolojinin yayınladığı 5 günlük hava durumunda yeni haftaya kadar yağış var. Pazartesiden itibaren yağışlar duruyor ancak kapalı bir hava İzmir'de etkili oluyor. 5 günlük İzmir hava durumu tahmini şöyle:

CUMA VE CUMARTESİ BU İLLER DİKKAT : Meteoroloji alarmında Cuma ve Cumartesi günü tahmin edilen gök gürültülü sağanak yağışların şu illerde etkili olacağı bildirildi: Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Manisa, Denizli, Muğla ile İzmir ve Aydın , Isparta, Burdur ve Antalya’nın iç kesimleri, Eskişehir, Bilecik, Bolu ve Ankara çevreleri. Yağışları kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek, ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Hem dolu hem yağmur! Arka arkaya hava durumu alarmı

PAZAR GÜNÜ BU BÖLGELER DİKKAT: 27 Mayıs Pazar günü kuvvetli yağış Marmara, Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimi, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimi, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile, Sivas, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde etkili olacak. Hava sıcaklığı yağışa rağmen önemli bir değişiklik göstermeyecek ve mevsim normallerinde kalacak. Yağışların önümüzdeki hafta içi Pazartesi'den Cumaya kadar yine iç bölgeler ile doğu bölgeler ağırlıklı gerçekleşmesi tahmin ediliyor.