BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

CHP'de 'kavga' bitmiyor! Kılıçdaroğlu Halk TV'ye rakip kuruyor

CHP'nin yayın organı olarak bilinen Halk TV'nin yayınları CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu kızdırdı... Kılıçdaroğlu, parti kongreleri sürecindeki yayınları nedeniyle Halk TV ile ilişkileri dondurma kararı aldı. Halk TV'ye rakip yeni kanal kuruluyor...

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Halk TV’nin parti kongreleri ve seçim sürecinde izlediği yayın politikasının nedeniyle kanalla ilişkileri dondurma kararı aldığı iddia edildi. Deniz Baykal'a yakınlığıyla da bilinen kanalın Genel Müdürü Şaban Sevinç, CHP'den milletvekili aday adayı oldu ancak listeye giremedi. CHP yönetimi, Halk TV'ye rakip yeni bir kanal için harekete geçti. Tuncay Özkan'ın ulusal kanal lisansının kullanılacağı iddia ediliyor...

KANAL BAYKAL'A YAKIN DURUYOR... Aydınlık’ın haberine göre, Halk TV'nin denetiminin, parti yönetiminin elinde olmadığı, kanalın CHP yönetimine değil de daha çok Deniz Baykal’a yakın durduğu kaydediliyor. Halk TV’nin, İYİ Parti ve HDP’ye ilişkin haberlerinin CHP yönetimi tarafından tepkiyle karşılandığı öne sürülüyor.

GENEL MÜDÜR ADAY YAPILMADI... Deniz Baykal’a yakınlığı ile bilinen Halk TV Genel Müdürü Şaban Sevinç, geçen seçimlerde CHP’den milletvekili adaylığı için başvurmuş, listelerde yer aldığı halde seçilememişti. Sevinç, bu seçimler için de aday oldu, ancak bu kez listelere hiç alınmayışı dikkat çekti.

HALK TV'YE RAKİP KANAL KURULACAK... İddiaya göre CHP yönetimi, Halk TV’ye karşı yeni bir kanal için harekete geçti. Şu anda internet üzerinden yayın yapan Güneşim TV’nin, ulusal çapta yayın yapan bir televizyon kanalına dönüştürülmesi planlanıyor.

TUNCAY ÖZKAN'DA FREKANS VAR... Bunun için CHP milletvekili Tuncay Özkan’ın elinde bulundurduğu ulusal çapta yayın frekansı hakkının, CHP tarafından satın alınacağı iddia ediliyor. Güneşim TV’nin Ankara merkezli olacağı ifade ediliyor.

HALK TV'YE CHP NASIL DESTEK VERİYORDU... CHP yönetiminin Halk TV’ye doğrudan bir parasal desteği bulunmuyor. Ancak CHP’li belediye başkanları ve işadamlarının özellikle CHP’li müteahhitlerin reklam vs. ile maddi katkıları, kanal için önemli bir gelir oluşturuyor.