BIST 9.455
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.499,25
HABER /  GÜNCEL

Saadet Partisi ve HDP'nin milletvekili aday listelerinde şok!

24 Haziran seçimleri için milletvekili aday listelerini inceleyen YSK 30 Mayıs çarşamba günü kesinleşmiş listeleri açıklayacak. Ankara'dan gelen haberlere göre HDP ve Saadet Partisi aday listeleri sebebiyle bazı illerde seçime giremeyebilir.

Abone ol

24 Haziran seçimleri için siyasi partilerin Yüksek Seçim Kurulu'na sunduğu milletvekili aday listeleri 30 Mayıs'ta kesinleştirilecek. Aday listelerine ilişkin YSK'nın incelemesi sürüyor. Edinilen bilgilere göre, Saadet Patisi'nin verdiği aday listelerinin yarısına yakının boş olduğu, HDP de ise çok sayıda adayın 'Milletvekili olma yeterliliğine sahip olmadığı' belirlendi.

BAZI İLLERDE SEÇİME GİREMEYECEKLER
YSK yetkilileri, HDP'nin bildirdiği listede yer alan adaylardan 'Memnu haklardan yoksun' olanların bulunduğunu, bunun da milletvekili seçilme yeterliliğine aykırı olduğunu dile getirdi. Her iki parti de YSK'nın tespit ettiği bu eksiklikleri gidermezse, eksikliklerin olduğu illerde seçime giremeyecek.

MİLLETVEKİLİ KESİN ADAY LİSTELERİ 30 MAYIS'TA
Diğer partilerin adayları ile ilgili eksiklikler ise genellikle askerlik belgesi, nüfus kaydı ve diploma şeklinde sıralanıyor. Milletvekili adaylarına ilişkin kesin liste YSK tarafından 30 Mayıs'ta yayınlamacak.