BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,92
ALTIN 2.437,65
HABER /  SEÇİM  /  2018 GENEL SEÇİMLERİ

Demirtaş'tan Perinçek'e bomba yanıt! HDP'yi kendimiz kapatırız

Cezaevinde tutuklu olan Selahattin Demirtaş, cumhurbaşkanlığı seçimini kazanması durumunda HDP'yi kapatacağını söyleyen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e yanıt verdi.

Abone ol

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek 100 bin imzayı toplamasının ardından vaadleri arasında HDP'yi kapatmayı da sıralamıştı. HDP'nin cezaevindeki cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş Perinçek'e 'Ben Vatan Partisi'nin kapatmayacağım. Kazanmanız halinde biz HDP'yi kapatırız' yanıtını verdi.

Selahattin Demirtaş avukatları aracılığıyla twitter adresinden açıklama yaptı. Kendisinin serbest bırakılmasına yönelik çağrıda bulunan İYİ Parti adayıMeral Akşener , CHP adayı Muharrem İnce ve Saadet Partisi adayı Temel Karamollaoğlu 'na, çağrılarını anlamlı bulduğunu belirterek şunları söyledi:

"Hakkımdaki çağrılarınızı önemli ve değerli buluyorum. Seçim çalışması adil ve eşit olmazsa sonuçların meşruiyeti de tartışmalı olur. Sizler de adil bir ortamda çalışamıyorsunuz. Ülkemizin adalet ihtiyacı en çok da bu şekilde anlaşılıyor."

HDP adayı Demirtaş, Doğu Perinçek'i delirtti!

 'KAZANIRSANIZ HDP'Yİ BİZ KAPATACAĞIZ'

Öte yandan, seçildiklerinde HDP'yi kapatacaklarını söyleyen Vatan Partisi'nin adayı Doğu Perinçek 'e de cevap veren Demirtaş, "Ben seçilirsem Vatan Partisi’ni kapattırmayacağım. Partiniz dahil, bütün partilerin hazineden adil bir yardım almasını sağlayacağım. Ayrıca siz kazanırsanız söz veriyorum, HDP’yi biz kendimiz kapatacağız." ifadelerini kullandı.