BIST 9.457
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.497,41
HABER /  GÜNCEL

Ankara cuma namazı kılınacak camiiler hangileri camilerin tam listesi

ANKARA'da 29 Mayıs cuma günü cuma namazı kılınacak illerin listesini valilik duyurdu. Her ilçede açık alanı olan camiler listeye alındı.

Abone ol

Ankara Valiliği 2.5 ayın ardından kılınacak olan ilk cuma namazı için camiiler listesini yayınladı. Ankara'da da cuma namazı Kocatepe başta olmak üzere bir çok camiide kılınabilecek. 

Camiilerde cuma namazı sadece açık alanlarda kılınacak, camii içine girilmesine izin verilmeyecek. Cuma namazına gidecek olanların abdestlerini evlerinde almaları, yanlarında seccade, tespih ve ayakkabılarını koyacakları bir poşet götürmeleri gerekiyor. Zira tespih korona bulaşma riski sebebiyle verilmeyecek. Abdesthaneler de kapalı olacak. Cuma namazına gidenler mutlaka maske takacaklar. 

Ankara'da cuma namazı kılınacak camiler listesi için tıklayın

Camide namaz kuralları
Camilerde normalleşme kapsamında cemaatle birlikte öğle, ikindi ve cuma namazları kılınacak. Diğer vakitlerde münferiden namaz kılmak isteyenler için camiler açık tutulacak, ancak cemaatle namaz kılma olmayacak. 

Cuma namazı dışarda kılınacak

Öğle ve ikindi namazları meteoroloji durumuna göre öncelikle cami bahçesi/avlusu, açık alanlar da , hava uygun değilse camii içinde kılınacak. Cuma namazı ise cami dışında kılınacak. Cuma namazı sırasında camilerin kapalı mekanlarına girişe izin verilmeyecek, bu alanlar kapalı tutulacak. 

Cuma namazı her camide kılınamayacak. Cuma için yeterli bahçesi/avlusu/açık alanı bulunan camilere izin verildi. 

Vaaz verilmeyecek

Cuma namazlarında vaaz yapılmayacak, Diyanet İşleri Başkanlığınca gönderilecek hutbeler hiçbir ilave ve çıkartma yapılmaksızın okunacak, namazların mümkün olduğunca kısa sürede kılınmasına çalışılacak. 

CUMA HEYETİ NE YAPACAK?

Cuma namazlarında, her cami ve açık alan için en az beş kişiden müteşekkil Cuma Heyeti oluşturulacak. Heyetin görevleri şöyle:
*Cemaatin belirtilen şartlar dahilinde namaz kılınacak alanlara girmesi,
*Saf tutarken korona mesafesine uyması
*İçeriye girecek kişi sayısı belirlenen sayıya ulaştığında bu durumun giriş için bekleyen cemaate uygun bir şekilde anlatılması,
*Cemaatin namaz sonrası sosyal mesafeyi koruyarak dağılmalarını sağlayacak. 

Namaz kılacaklar arasında sosyal mesafenin sağlanması için ibadet edilecek mekânlarda her yönden birer metre mesafe olacak şekilde zeminde işaretleme yapılacak.

Cami yerleşkesi içerisinde bulunan türbelerin iç mekânları ziyarete açılmayacak. Mevlit, toplu yemek vb. etkinlikler ile cami çıkışlarında ikram yapılmasına izin verilmeyecek.

Namaz kılınacak alanların azami kapasiteleri, herkes tarafından görülebilecek bir şekilde uygun yerlere asılacak ve kişi sayısı yeterli noktaya ulaştığında cemaate uygun bir şekilde duyurulacak.

Cemaatle ibadete açılan cami ve mescitlerin bütün bölümleri her gün dezenfekte edilecek. Havalandırma kapı ve pencerelerle sağlanacak, klima ve havalandırma sistemleri çalıştırılmayacak.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Kocaeli'nde taksicinin aracından attığı kadın sokakta doğurdu
Foto Galeri Kocaeli'nde taksicinin aracından attığı kadın sokakta doğurdu Galeriye Gözat