BIST 10.899
DOLAR 32,20
EURO 34,98
ALTIN 2.452,33
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ankara Belediyesi’nde MHP'den şok istifa

Ankara Belediyesi İmar Komisyonu ikinci istifayı getirdi. CHP'den ayrılıp AK Parti'ye geçen üyenin ardından dün de MHP istifa şoku yaşadı.

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi karıştı. İmar Komisyonu seçimleri ikinci istifayı getirdi. CHP'den isitfa edip AK Parti'ye geçen üyenin ardından dün de MHP'li Meclis üyesi partisinden istifa etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, MHP ve CHP'nin İmar Komisyonuna aday gösterdiği isimler yerine AK Partililerce başka üyelerin seçilmesi tartışma yaratmıştı. MHP lideri Bahçeli grubun gösterdiği adaylar dışında AK Parti oylarıyla seçilen iki MHP’li Meclis üyesinin komisyondan istifa etmesini istedi.

AK Partililerin oylarıyla seçilen MHP’li Meclis üyelerinden Hayrettin Çetin ve Hüseyin Günay’ın istifası bekleniyordu. Günay bu çağrıya uyarak komisyondan istifa etti. Ancak bir farkla. Günay, aynı duyarlılılğın daha önce yapılan Denetim Komisyonu seçimlerinde gösterilmemesinden kaynaklı partisinden de istifa etti.

GÜNAY'IN İSTİFA GEREKÇESİ

MHP meclis üyesi Hüseyin Günay istifasının ardından yoluna bağımsız olarak devam edecek.

Günay istifasıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
“Belediye Meclisi’nde yapılan İmar Komisyonu seçimlerinde MHP Grubu olarak eksiksiz bir şekilde MHP adayı olan arkadaşlarımıza açık ve gizli oylamada destek verdik. Fakat Meclisin çoğunluğuna sahip AK Parti, MHP’den şahsımı ve bir arkadaşımızı aday göstererek seçti.

İrademiz dışında cereyan eden seçimden sonra yaşanan olayları ve partim tarafından sergilenen yaklaşımı demokratik teamüllere aykırı buldum.

Güvenin olmadığı yerde bina inşa etmenin mümkün olmadığı bilinci ile uzaklaştıran değil kucaklayan, sahip çıkan, bizi biz yapan değerlere saygı duyan bir anlayışın partim tarafından farklı algılandığına tanık oldum. Üç ay öncesinde yaşanan Denetim Komisyonu üye seçiminde sergilenen tavrı görmezden gelerek bugün İmar Komisyonu seçimlerinde farklı bir yaklaşım sergilendi.

Hüseyin Günay olarak siyaseti kısa vadeli güncel çekişmelere göre yön belirleyecek bir kurum olarak görmedim görmüyorum da. Ben siyaseti uzun soluklu bir hizmet maratonu olarak değerlendirdim hep.

Ancak üzülerek ifade etmek istiyorum ki; MHP çatısı altında bu maratonu tamamlamanın, son yaşanan olayla birlikte, neredeyse imkansız olduğunu anladım.

Partimin siyaset anlayışıyla kendi anlayışım arasındaki bu uyumsuzluğun partime ve şahsıma daha fazla zarar vermemesi için şu andan itibaren partimden ve seçilmiş olduğum İmar Komisyonu üyeliğinden istifa ediyorum.

Bundan sonra bağımsız olarak başta bölgem olan Pursaklar’a ve Başkentimize inandığım değerlerden şaşmadan hizmet etmeye çalışacağım”.

İLK İSTİFA CHP'DEN

İmar Komisyonu seçimlerinde ilk iistifa şokunu CHP yaşamıştı. CHP grubunun aday göstermediği CHP'li üye Mustafa Tinç partisinden isitfa etmiş ardından AK Parti'ye geçmişti. Tinç AK Parti'nin İmar Komisyonu adayı olmuştu.