BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,71
ALTIN 2.402,81
HABER /  GÜNCEL

ANAP lideri Mumcudan acı soru

ANAP lideri Erkan Mumcu Aksaray'da hayatını kaybeden ilköğretim öğrencileri için başsağlı dilerken şu acı soruyu sordu

Abone ol

İzmir'de partisinin Çiğli ve Aliağa ilçe örgütlerinin kongrelerine katılan ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, Aksaray'daki trafik kazası nedeniyle salonda müzik yayını yapılmaması uyarasında bulundu.

Kongrelerin yapıldığı salonlara girişinde, İzmir'den Kapadokya'ya geziye gitmekte olan ilköğretim öğrencilerini taşıyan otobüsün karıştığı ve 33 kişinin yaşamını yitirdiği kaza nedeniyle müzik yayını yapılmamasını isteyen ve bu konuda partilileri uyaran Mumcu, ''Allah ana babalarına sabır versin, kardeşlerine, ailelerine sabır versin. Allah'ın vereceği sabırdan başka hiçbir şey bu acıyı dindiremez. Türkiye'nin başı sağ olsun, hepimizin başı sağ olsun'' diye konuştu.

Türkiye'nin dünyada trafikte en fazla can kaybeden ülkelerden biri olduğuna işaret eden Mumcu, şunları kaydetti: ''Her gün trafikte onlarca insanı kaybediyoruz. Her trafikte kaybettiğimiz insan sayısı savaşta kaybedilenlerden daha fazla.

Neredeyse dünyanın geri kalmış bir çok ülkesinin bile daha gerisinde bir durumdayız. Şimdi bu rakam değil, istatistik değil, bu insan hayatı. Ana baba olanlar beni anlayacaktır, şimdi yavrularını kaybeden anaların babaların acısını kim dindirecek? Nasıl dindireceğiz? Niye biz bu ülkeyi dünyanın ileri memleketleri gibi insana hizmet eden yollarla, insana hizmet eden başka başka ulaştırma araçlarıyla donatamıyoruz?''

BU DÜZEN DEĞİŞMELİ''

Mumcu, tüm bu acılara neden olan geri kalmışlığın, ne ülkenin verimsizliğinden ne de insanlarından kaynaklandığını belirterek, şöyle devam etti: ''Bu kadar çalışkan bir millet neden bu kadar yoksul, neden bu kadar geri kalmış durumda? Neden biz çocuklarımızı trafikte savaşta kaybeder gibi kaybeder durumdayız?

Çünkü, sistemimiz adaletsiz. Çünkü sistemimiz, bu ülkenin kaynaklarını, bu ülkenin insanlarının emeğini harcayan, israf eden, bu ülkenin kaynaklarını başka ülkelerin tuzaklarına peşkeş çekecek kadar akılsız. Bu ülkede bu düzeni değiştirmedikten sonra kaynakları verimli kullanacak, kaynağı adil bölüştürecek bir sistem kurmadıkça biz bu acıları çekmeye devam ederiz.

Onun için bu ülkede siyasete bakışın değişmesi gerekiyor. Siyasete dair seçimlerimizin hayata dair seçimler olduğunu anlamamız gerekiyor.'' Mumcu, tüm bunlara rağmen ülkede bir kamplaşma ve bölünmüşlük yaratılmaya çalışıldığını, bunun bu ülkeye yapılacak en büyük kötülük olduğunu ifade ederek, vatandaşlara ''Siz kendinize taraf seçmeyin, kamp seçmeyin. Siz kendiniz için hayat seçin'' diye seslendi.