BIST 9.891
DOLAR 32,46
EURO 34,83
ALTIN 2.451,59
HABER /  GÜNCEL

Amy Winehouse İstanbul konseri iptal edildi

Uyuşturucu ve alkol bağımlılığı sarmalından bir türlü kurtulamayan Amy Winehouse, Belgrad bozgunundan sonra İstanbul ve Atine konserlerini iptal etti.

Abone ol

İngiliz popunun ünlü ve sorunlu yıldızı Amy Winehouse Cumartesi gecesi Sırbistan'ın başkentindeki konserinde büyük tepki toplaması ardından bu akşam İstanbul Küçük Çiftlik Park'da, Çarşamba günü de Atina'da vereceği konserleri iptal etti.

12 gün sürmesi beklenen Avrupa turnesinin ilk konseri olan Belgrad'da sahneye gecikmeli çıkan Amy Winehouse'un, sahnede kendini tamamen kaybetmiş halde dolaşması, sık sık sendelemesi, şarkılarını söyleyememesi, hatta sözleri hatırlayamayarak grubundan yardım istemesi, bir ara vokalistlerden birini kendi yerine geçirmesi, mikrofonu düşürmesi, zaman zaman sahneden kaybolup grubu tek başına bırakması, seyircilerden büyük tepki topladı ve sanatçı yuhalandı.

Belgrad konserinin görüntüleri video paylaşım sitesi YouTube'da hızla yayılırken, Amy Winehouse'un tanıtımını yapan Outside Organization, bu haftaki konserlerin iptal nedenini açıklamadı. Yayımlanan duyuruda, "Amy Winehouse'un Türkiye ve Yunanistan'da kendisini görmeye hazırlanan hayranlarından özür dilediği, ancak bu iptalin doğru bir karar olduğuna inandığı" kaydedildi.

Açıklamada, Amy Winehouse'un konserlere çıkabilecek gibi olmadığı ve İngiltere'ye döneceği de belirtildi.

Sanatçının turnedeki diğer konserlere çıkıp çıkmayacağı henüz belli değil. Winehouse'un 8 Temmuz'da Bilbao'da, 15 Ağustos'ta da Bükreş'te sahneye çıkması planlanmıştı.

Kamuoyuna açık bir şekilde uzun yıllardır uyuşturucu ve alkol bağımlılığı yaşayan ve bundan kurtulmak amacıyla sık sık kliniklerde tedavi gören Amy Winehouse'un yakınlarda, yine alkol bağımlılığıni yenmek için, iki hafta süren bir tedavi programından geçtiği öğrenildi.

Belgrad'daki Kalemegdan Parkında düzenlenen konserde, 40 euroluk bilet alıp alanı dolduran 20 bin Winehouse hayranı, sanatçının hangi parçayı söylediğini anlayamadıklarını belirttiler. Birçok kişinin konser alanını terkettiği gözlenirken, Blic gazetesi bu konserin Belgrad tarihindeki en kötü konser olduğunu yazdı. Blic, internet sayfasında da konserden görüntüleri bir klip olarak yayımlayarak, "cesaretiniz varsa izleyin" yorumunda bulundu.

Amy Winehouse, 2006 yılındaki Back to Black albümüyle, 5 Grammy ödülü almıştı.