BIST 9.725
DOLAR 32,54
EURO 34,81
ALTIN 2.426,64
HABER /  DÜNYA

Yunanistan'a koşullu yardım

Yunanaistan'ın mali krizden çıkmasına yönelik yardımların ilk bölümünü 'koşullu yardım paketi' ile alacak

Abone ol

Avro Grubu Başkanı Jean-Claude Juncker, Yunanistan'ın, 28 milyar avroluk yeni harcama kesintilerini ve ekonomik reformları bu ayın sonunda meclisten geçirmeyi başarması durumunda, 110 milyar avroluk yardım paketinin 12 milyar avroluk dilimini temmuz başında alacağını söyledi.

Juncker, yaptığı açıklamada, Yunanistan'ın harcama kesintilerine ilişkin parlamentoda yapacağı oylamayı beklemeleri gerektiğini ifade etti.

Parlamentonun yeni önlemleri desteklemesi durumunda, Yunanistan'ın ikinci kurtarma paketini alacağından emin olduğunu belirten Juncker, bu paketin de Yunanistan'ı gelecek yıllarda su üstünde tutacağını kaydetti.

Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreou ise dün ülkesinin ilki büyüklüğünde, benzer yeni bir kurtarma için görüşmeler yürüttüğünü ifade etti.

Hafta sonu yapılan Avro Bölgesi maliye bakanları toplantının sonunda yapılan açıklamada, özel sektörün de gönüllülük temelinde yeni kurtarma paketine katkıda bulunacağı belirtilmişti. Juncker, özel sektör üzerine herhangi bir baskı uygulanmayacağını yineledi.

Juncker, temmuz ayının ilk günlerinde özel bir maliye bakanları toplantısı yapmayı planladığını da açıkladı.