BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,82
ALTIN 2.399,26
HABER /  GÜNCEL

Menderes'in Erdoğan'da gördüğü ruh

Aydın Menderes AK Parti'nin seçim zaferini değerlendirdi

Abone ol

Merhum Adnan Menderes'in oğlu Aydın Menderes Başbakan Erdoğan'ın seçim zaferini "Ruhunun aynasında babamı görüyorum" sözleriyle anlattı.

Star gazetesinden Fadime Özkan'a konuşan Menderes, Başbakan Erdoğan'ın politik duruşunu ve seçim sonuçlarını değerlendirdi.

HALK ONU O HALKI ANLIYOR

Üçüncü dönemde oyunu artıran ilk parti olan AK Parti'nin başarısındaki sırrını Menderes, şu sözlerle açıklıyor:

"AK Parti’nin bu başarısındaki en önemli faktör Recep Tayyip Erdoğan’dır. Her şeyden önce dokuz yıllık başbakanlığında istikrarlı ve başarılı bir grafik çizmiştir. Ülkeyi çok zor şartlardan çekip çıkartmayı bilmiştir. Halkla sürekli bir iletişim kurmuştur. O, halkın dilinden halk onun dilinden anlamıştır. Hep olumluyu dile getirmiştir. Yarının bugünden iyi olacağını topluma inandırmıştır. Gerek hükümette ve gerekse parti yönetiminde her vakit bir takım ruhunu canlı tutmuş ve kolektif bir başarının gerçekleşmesini sağlamıştır. Bunun yanı sıra AK Parti’nin gayet disiplinli bir teşkilatı vardır. Başarıda hisse sahibidirler. Bunlara ek olarak Recep Tayyip Erdoğan başarılı bir seçim kampanyası yürütmüş, bu toplumdaki farklılıkları çok iyi değerlendirmiş ve aralarında doğru dengeler kurmuştur."

RUHUNUN AYNASI

Erdoğan'ın balkon konuşmasında babasını rahmetle anması karşısında çok duygulandığını söyleyen Menderes, sözlerini şöyle sürdürdü: "Recep Tayyip Erdoğan’ın Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan hakkındaki düşünceleri bir bakıma onun mizacının ve ruhunun aynası olarak kabul edilebilir. Merhum Menderes’i her vesileyle anmasının Allah’ın indinde de makbul bir davranış sayılacağına en kalbi duygularla inanıyorum. Bundan dolayı Recep Tayyip Erdoğan için hâsıl olacak ecir ve sevap İnşaallah hayatı boyunca kendisine yardımcı olur."

FİLM YENİ BAŞLIYOR

Erdoğan için asıl zorlu sürecin bundan sonra başlayacağına dikkat çeken Menderes, Başbakan'ı nelerin beklediğini söyledi:

"12 Haziran 2011 seçimleriyle film bitmiş olmadı. Recep Tayyip Erdoğan’da siyasetin içindedir. Kendisi ve partisi açısından bundan sonraki dönem, bugüne kadar olan dönemden çok daha önemli olacaktır. Yeni bir anayasa çıksa bile başkanlık sistemi çok zor gözüküyor. Bu şartlar altında Recep Tayyip Erdoğan ister istemez zor bir durumla karşı karşıya kalacaktır. Ya parlamenter sistemin Cumhurbaşkanlığını kabul edecek ama AK Parti’yi hazırlıklı olmadığı bir zamanda tek başına bırakacaktır. Buna bir de üç defa seçildikleri için önümüzdeki seçimlere Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte giremeyecek olan AK Parti’nin diğer ileri gelenleri de bu tabloya eklenecek olursa yeni dönemin ne kadar zor bir dönem olacağı ortaya çıkacaktır."

HEM DEVLETİN HEM MİLLETİN PARTİSİ OLUNMAZ

CHP'deki ikili yapıya işaret eden Menderes, ama muhalefet partisinin politikasının net bir duruş sergilemediğini savunarak şunları söyledi:

"Eski CHP’nin kendisi için ayak bağı olacağını 60’lı yılların ortalarında rahmetli Bülent Ecevit’te görmüştür. Şimdi CHP yine aynı noktaya gelmiştir. Sadece özenmek yetmez. CHP mutlaka kabuğunu kırmalıdır. Bir taraftan devletin bir taraftan milletin partisi olunmaz. İki karpuz bir koltuğa sığmaz. Partiler milletin bağımsızlığının ve egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olmasının hem simgesi hem de garantisi anlamında olan devlete elbette sadık olacaklardır. Ancak devletin günlük hayatta hala devam eden dayatmacılığına karşı açıkça milletin yanında yer almalıdırlar. CHP bunun kısa zamanda gerçekleştirilmelidir. Aynı şey MHP için de söz konusudur."