BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA

Ahmet Türk'ün tehdidine sert tepki!

BDP'nin desteklediği bağımsızlar kontenjanından milletvekili seçilen Ahmet Türk'ün ilk açıklaması 'yargıya tehdit ve şantaj' yönünde oldu.

Abone ol

BDP'nin desteklediği bağımsızlar kontenjanından milletvekili seçilen Ahmet Türk'ün ilk açıklaması 'yargıya tehdit ve şantaj' yönünde oldu.

Ahmet Türk, kendi listelerinden seçilen ve halen tutuklu bulunan KCK sanığı 6 milletvekili arkadaşının serbest bırakılmaması halinde, TBMM'ye girmeyeceklerini açıkladı. TBMM üzerinden bağımsız yargıya yönelik bu tehdit tepkiyle karşılandı.

Türk'ün bu açıklamasından, KCK sanığı altı ismin bırakılması için mahkemeye baskı taktiği izleneceği ortaya çıktı.

Bilindiği gibi terör suçlarında tutukluluk haline dokunulmazlık işlemiyor. Bir kişinin sıradan vatandaş ya da işadamı veya milletvekili olması kendisine imtiyaz sağlamıyor.

BDP'lilerin dokunulmazlık kalkanıyla sağlayamadıkları bu imtiyazı, mahkemelere tehdit ve şantaj yöntemiyle sağlamaya çalışacakları görülüyor.

İşte Ahmet Türk'ün önceki gün Siirt'te yaptığı tehdit ve şantaj içerikli o konuşması;

"Seçimde devletin ve polisin terörüyle karşılaştık. Başarımızı hazmedemediler. Siirt'te arkadaşlarımızı yaraladılar, oraya 'geçmiş olsun'a gidiyoruz. Artık öldürme ve zindanlara atmakla bu sorun çözülmez. Abdullah Öcalan'ın tanıdığı bu fırsatı değerlendirmek gerekir. Ateşkes süresinin uzatılması bir fırsattır. Kürtler ellerini uzattı. Gelin bunu birlikte değerlendirin. Siyaseti izliyoruz. Cezaevinde seçilen altı arkadaşımız bırakılmalıdır. Eğer Pazartesi günü bu arkadaşlarımız bırakılmazsalar TBMM'ye gitmeyeceğiz ve Meclis'i tanımayacağız"