BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,60
ALTIN 2.387,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Altındağ'a 30 dev kumbara

Büyük kapasiteli kumbaralar ilk etapta Aydınlıkevler, Örnek ve Altınpark bölgelerindeki caddelerin üzerine yerleştirilmeye başlandı.

Abone ol

Kağıt, cam, plastik ve metal atıkların geri dönüşümü için birkaç aydır pilot uygulama yapan Altındağ Belediyesi, projenin asıl uygulama aşamasına geçti.

Geri dönüştürülebilir atıkların toplanması için birkaç ay pilot çalışma yürüttüklerini, şimdi ise asıl uygulamaya geçtiklerini belirten Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Gökalp Yılmaz, “Projenin bundan sonrasını üç yıla ayırdık. İlk yıl 8 mahalle, ikinci yıl 13, üçüncü yıl ise 6 mahalle olmak üzere toplam 27 mahalleye atık toplama kumbaralarını yerleştireceğiz. Bu üç yılın sonunda yüzlerce kumbaradan cam, kağıt, metal ve plastik atık topluyor durumda olacağız. Şu an 30 kumbaranın yerleştirilmesi yapılıyor. Bunlar sadece üç bölgede yer alacak olan kumbara sayısı. İlerleyen günlerde tespiti yapılan diğer mahallere de kumbaralar yerleştirilecek” dedi.

“30 dev kumbara mahallelere yerleştirildi”

Aydınlıkevler Mahallesi’ne 20, Örnek Mahallesine 5, Altınpark’a 5 olmak üzere ilk aşamada 30 büyük kapasiteli kumbarayı faaliyete sokacaklarını belirten Gökalp Yılmaz, Altındağ’ın her noktasında atıkları geri dönüşüme kazandırmaya çalışacaklarını söyledi.

Altındağ genelinde ambalaj atıklarının geri dönüşümü işinin henüz yeni bir uygulama olmasına rağmen, toplanan atık miktarının her geçen gün arttığını belirten Yılmaz, kumbaralarla birlikte bu rakamların katlanarak artacağını, bu nedenle apartmanların dışına, caddelerin üzerine kumbara yerleştirmeye başladıklarını ifade etti.

Dört arklı türde atığın aynı araç içinde toplanmasına imkan tanıyan kumbaralar dört bölümden oluşuyor. Belirlenen mahallelere belediye ekiplerince yerleştirilen atık toplama kumbaralarının haftada iki defa buna uygun çöp kamyonları ile boşaltılması planlanıyor.