BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,00
ALTIN 2.512,59
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sermet Bulut başpehlivan oldu

20. Karapürçek Yağlı Güreşlerinde, finalde Şükrü Kazan'ı yenen Sermet Bulut başpehlivan oldu.

Abone ol

Altındağ Belediyesi tarafından bu yıl 20'ncisi gerçekleştirilen Karapürçek Yağlı Güreşleri, Karapürçek Er Meydanı'nda yapıldı.

Sembol, minik, deste, teşvik, tozkoporan, küçük, büyük, başaltı ve baş gibi kategorilerde gerçekleştirilen müsabakalara 20 başpehlivan olmak üzere 352 güreşçi katıldı.

Müsabakalar sonunda, Şükrü Kazan ikinci olurken, Aydın Polatçı 3., Ahmet Kavakçı da 4. sırada yer aldı.

Pehlivanlar, madalyalarını AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Haluk İpek ile Hüseyin Tanrıverdi'nin elinden aldı.

Öte yandan, müsabakalara bazı kategorilerde güreşçilerin pantolonla katıldığı gözlenirken, yarışma komitesi daha sonra sporcuları uyararak kıspet giymelerini istedi.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, ''Anadolunun Kırkpınarı'' olarak adlandırılan Karapürçek Güreşleri'nin 20 yıldır belediye tarafından düzenlendiğini söyledi.

Geçen yıl yağlı güreşlerin düzenlenemediğini belirten Tiryaki, Belediye olarak gençleri spora teşvik etmek istiyoruz. Sokaktaki tehlikelerden uzak tutmak istiyoruz. Bu yıl güreş sahasını yeniledik. Her yıl tesisi biraz daha büyütmek için gayret ediyoruz. Karapürçek'e Kırkpınar'daki kadar güreşçi katılıyor. Teşviklerimiz var ve kıran kırana mücadelenin olmasını istiyoruz' diye konuştu.