BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,00
ALTIN 2.501,73
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Eskişehir'den Sivas'a son dakika golü!

Sivasspor, kendi evinde Eskişehirspor ile yaptığı maçta 1-0 öne geçmesine rağmen 90+3'te yediği golle bir puana razı oldu.

Abone ol

Maç sonrası basın toplantısında konuşan Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, zor bir maçtan son dakikada da olsa puanla döndüklerini ifade ederek, takımının kondisyon açısından iyi olduğunu dile getirdi.

Rıza Çalımbay, "Tabi ki buraya biz zor şartlarda geldik. Hakikaten sıkıntılı günler yaşıyoruz. İnanılmaz derecede goller yiyorduk, inanılmaz derecede puanlar kaybediyorduk. Bundan öncekilere baktığımızda da dört tane maçı kazanmamız gerekiyordu. Ama maalesef her türlü şanssızlıkları yaşıyoruz. En son Bursaspor maçında üç arkadaşımızın sakatlanması inanılacak şey değil. Bugün kadroyu açıkladık tam maça gireceğiz Ivesa'nın sakatlığı nüksetti. Kaleciyi değiştirmek zorunda kaldık. Şanssız günler yaşıyoruz. Kim ne derse desin zor bir fikstürümüz vardı, zor deplasman maçlarımız vardı. Aslında yeni bir takım sayılırız. Hakikaten problemlerimiz vardı saha içerisinde ve dışarısında. Bunları da biran önce halletmemiz gerekiyordu. Buraya gelirken de tek düşüncemiz galibiyetti, onun için oynamaya çalıştık.Maçın başında basit bir gol yedik. Antrenmanlarda bu pozisyonları çalışmamıza rağmen maçta benzer bir gol yedik. Ama hiçbir zaman oyundan kopmadık. Zorda olsa buradan puanla dönüyoruz. Bizim bence belli bir şeyi kırdığımızı düşünüyorum. Çünkü hakikaten böyle bir şeye ihtiyacımız vardı. Bunun da son saniyede olması bir kere her şeyden önce takımın kondisyonunun çok iyi olduğunu gösteriyor" dedi.


Çalımbay, genç futbolcu Batuhan'ın her geçen gün daha iyiye gitmesinin kendisini sevindirdiğini ifade ederek, "Beni en çok sevindirenlerden bir tanesi Batuhan'ın eskiye göre biraz daha iyi durumda olması. Zaten bizim en çok sıkıntılarımızdan bir tanesi onlar. Aldığımız arkadaşların bazıları daha tam net hazır değil. İnşallah Batuhan bundan sonra biraz daha iyi olacaktır. Bazı arkadaşlarımız kapasitelerinin biraz daha üzerine çıkarsa sorun yaşamayacağız" diye konuştu.


Bu maçtan sonra çıkış yapacaklarını dile getiren Çalımbay, "Artık bundan sonra deplasmanlarımız da bitti. Normal periyodumuza dönüyoruz. Bir içerde bir dışarıda başlıyoruz. İnşallah Gaziantepspor maçıyla iyi bir çıkış yapacağımızı düşünüyoruz. Çünkü, hangi takım olursa olsun kazanmaktan başka hiçbir alternatifi olmayan maçlar oynayacağız" şeklinde konuştu.


Maçın son dakikalarında kendisini istifaya çağıran taraftara da büyük işler düştüğünü kaydeden Çalımbay, "Tabi ki taraftara da büyük işler düşüyor. Zor maçlar olacak. İnşallah sonuna kadar sahip çıkarlarsa bakın görüyorsunuz son saniyede bile gol atıyoruz. Onun için ne olursa olsun bundan sonra takımlarına yüzde yüz sahip çıkarlarsa herkese sahip çıkarlarsa bu takım inşallah iyi yerlere gelecektir" dedi.

"NE TARAFTARDAN, NE YÖNETİMDEN KİMSEDEN DESTEK BEKLEMİYORUM"
Taraftarın son dakikasındaki tepkilerinin sorulması üzerine ise Çalımbay, "Maalesef galipken de bile maç bitmeden başlıyor belli bir grup. Ondan sonra gol atıyoruz ondan sonra susuyorlar. Tekrar başka bir maçı bekliyorlar. Onların beklediği şeyler bunlar. Bence onlar taraftarlık değil. Taraftar dediğin sonuna kadar takımını destekler ve takımı da görüyorsunuz son saniyede gol atar. Ben ne taraftardan, ne yönetimden ne de basından destek bekliyorum. Kendim için kimseden destek beklemiyorum. Ben kendi işimi kendim gördüm. Biz iki seneden beri Eskişehirspor'u ne hedeflediysek oralara getirdik. Ben yine onlara rağmen Eskişehirspor'u çok çok iyi yerlere getireceğim arkadaşlarımla beraber. Ama onlarınki kesinlikle taraftarlık değil. Taraftar sonuna kadar takımını destekler" diye konuştu.

Sivasspor futbolcusu Cihan Yılmaz geçtiğimiz haftadaki alınan 6-1'lik Trabzonspor mağlubiyetini unutturmak için sahaya çıktıklarını söyleyerek, "Kendi sahamızda bunu telafi etmek istiyorduk. Bu hafta maça asılarak galip gelmek istiyorduk. İyi de başladık. Mücadele ettik, erken gol bulduk. Ama futbolca şanslarını değerlendiremiyorsan bir şekilde gol yiyorsun. Bugün de başımıza bu geldi. Ama yapacak bir şey yok. Kısmet değilmiş. Haftaya Manisa'da üç puan alıp telafi edeceğiz" dedi.


Sivasspor formasıyla ilk karşılaşmasına çıkan Saidou ise iyi başlamak istediklerini ancak son dakikada yedikleri golün herkesi üzdüğünü söyleyerek, "Benim ilk maçım, iyi de başlamak istiyorduk takım olarak. İyi hazırlandığımız bir maçtı. İyi de başladık, gol de bulduk. Ama son dakikada gelen gol hepimizi üzdü" ifadelerini kullandı.


Eskişehirspor'un 90+3'te beraberlik golünü kaydeden Adem Sarı ise forma takımın en çok gol atan futbolcusu olmasına rağmen nedenini bilmediği şekilde forma şansı bulamadığını belirterek, "Geçen sene 10 gol atarak takımın en çok gol atan futbolcusu olmama rağmen forma şansı bulamıyordum. Nedenini bilmiyorum ama bugün sonradan girip forma şansı buldum. Çok çalıştım, çok dua ettim bu formayı bulmak için. Bugün kilit golde bana nasip olduğu için çok mutluyum. Maç bizim için çok zor oldu. Maça aslında iyi başlamıştık ama sonrasında şanssız bir gol yedik yine. Sonradan toparlanmaya çalıştık ama Sivas gerçekten çok iyi savunma yaptı. Fazla gol pozisyonlarına giremedik" dedi.

Bir diğer Eskişehirspor futbolcusu Luka Vucko da "Çok iyi bir durumda olduğumuzu söyleyemem. Şuana kadar bir puanımız vardı. Adem arkadaşımızın son saniyede attığı gol büyük bir şanstı, bize çok büyük bir moral verdi. Bizi yine Gaziantepspor gibi zor bir maç bekliyor. Ama biz bize destek veren taraftarımızla bu maçın üstesinden geleceğimize inanıyorum ve çok daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Sivasspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal ise maç sonrasında basın toplantısına katılmadı.