BIST 10.598
DOLAR 32,23
EURO 35,03
ALTIN 2.489,40
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ankara'da yangın dehşeti!

Başkent'te bir binanın yedinci katında yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, alt ve üst katlara da sıçradı.

Abone ol

İtfaiye ekipleri, yedinci kattaki yangına ulaşmak için yoğun çaba sarf etti. Can kaybının yaşanmadığı yangında 2'si çocuk 3 kişi yoğun dumandan etkilendi.

Gazetecilerin görüntü almasını engellemeye çalışan site güvenliğine ise vatandaşlar tepki gösterdi. Yangında 7. kattaki daire tamamen; 6. ve 8. kattaki daireler de kısmen yandı.

Yangın, saat 22.00 sıralarında Eskişehir Yolu Turkuaz TOKİ Konutları'nda meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, sitede bulunan bir apartmanın yedinci katında yangın çıktı. Elektrik tesisatından çıktığı ileri sürülen yangın kısa sürede büyüdü. Alevler alt ve üst katlardaki dairelere de sıçradı.
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın mahalline gelen ekipler daireleri saran alevlere ulaşmak için yoğun çaba sarf etti. İtfaiye erleri, uzun süren çalışmalarının ardından yangını güçlükle kontrol altına alabildi.


Yaklaşık 2 buçuk saat süren yangın sonrasında, alevlere teslim olan 7. kattaki daire tamamen; 6. ve 8. kattaki daireler de kısmen yandı.

DAİRELERDE MAHSUR KALAN EV SAHİPLERİNİ VATANDAŞLAR KURTARDI

Yangının başlamasıyla birlikte alevlerin içinde kalan daire sakinleri uzun süre kurtarılmayı bekledi.


Vatandaşların yoğun çabalarıyla binadan çıkartılan apartman sakinleri büyük panik yaşadı. Yangının sıçradığı daireden çıkartılan anne ve iki çocuğu, yoğun dumandan zehirlendi. Yaralılara ilk müdahale olay yerine gelen ambulanslarda yapılırken, dumandan etkilenen ev sahipleri hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.


Öte yandan, yangını görüntülemek isteyen gazetecilerle sitedeki güvenlik görevlileri arasında tartışma çıktı. Gazetecilerin görüntü almasını engellemeye çalışan güvenlik görevlilerine site sakinleri tepki gösterdi.

GÖRGÜ TANIKLARI: YANGIN SIRASINDA TÜP PATLADI

Bölgede ikamet eden site sakinleri, olayı görür görmez itfaiyeye haber verdiklerini belirterek, yangının başlamasıyla birlikte dairelerin birinden patlama sesi geldiğini iddia etti. Balkonda bulunan tüpün patladığını ileri süren vatandaşlar, binanın kısa sürede alevlere teslim olduğunu söyledi.