BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MEDYA

Altan'dan o ağlamaya 'ürkütücü' yorum

Ahmet Altan'ın Vatan'da yazan kızı Sanem Altan, Erdoğan'ın ağlaması için "ürkütücü" yorumunda bulundu... Altan'a göre bu ağlama iyiye işaret değil.

Abone ol

İNTERNET HABER - Başbakan Erdoğan ile 'Kof kabadayı' yazısı sebebiyle ipleri kopartan Ahmet Altan'ın kızı Sanem Altan, meşhur ağlama üzerine ilginç bir yazı kaleme almış.

Sanem Altan'a göre Erdoğan'ın ağlaması "çok daha büyük bir sorunun başlangıcı"ymış. Erdoğan'ın gözyaşlarını "ürkütücü" bulan Sanem Altan, ekrandaki ağlamanın hesaplı olduğu iddiasında da bulundu.

AĞLAMASI İNSANI ÜRKÜTÜYOR

Başbakan'ın ağlamasının halkı "endişelendirdiğini" savunan Sanem Altan şöyle devam etmiş yazısına;

"Bir başbakanı televizyonda dakikalarca ağlarken görmek insanı ürkütüyor doğrusu. Ancak Ortadoğu’da olur böyle dakikalarca ağlamak herhalde. Başbakan dediğin de bir insandır ama sinirleri sağlam bir insandır öyle değil mi? Başbakansan ne acılardan, ne facialardan geçersin, dişini sıkıp soğukkanlı durursun. Devlet gemisinin kaptanıdır başbakan.

Bir gemide kaptanının birden salonun ortasına gelip hıçkıra hıçkıra ağladığını düşünsenize, nedeni ne olursa olsun bu sahne yolcularda bir ferahlık duygusu yaratmaz sanırım.
Ağlayan kaptan iyiye işaret değildir.

ERDOĞAN BECEREMEDİ

Dünya çapında bir projenin kilidiydi bence başbakan ve bunu beceremedi… Yeryüzündeki bütün Müslümanlara örnek gösterilecek hem demokrat hem Müslüman bir ülkeyi yaratacak ve her açıdan başarıya ulaştıracaktı. Bu yolda dünya ona büyük destek verdi. Ama olmadı, proje çöktü.

Dış politikada da, iç politikada da hedeflere ulaşılamadı.

Başbakan, kendisine verilen hem iç hem dış destekle Ortadoğu’da bir imparatorluk kurma hayallerine kapıldı ve bu son gelişmelerle birlikte, kafasındaki imparatorluğu kaybetti… Çoktandır böyle bir imparatorluk kurulmuş gibi davranıyordu, zaten bu hayalin çökmesi sarstı başbakanı.

TEK HAKİMİ OLAMAYINCA KIZDI

Gezi olayları bu sarsıntıyı daha da derinleştirdi. Ülkenin “tek” hakimi olmadığını görmek onu çok öfkelendirdi, halkın bir kısmının “nankör” olduğuna çok fazla inandı.

Şimdi de ekonomik kriz kapıya dayandı. Bu kriz kendi tabanını da çalkalayacak. Ekonominin, diplomasinin ve politikanın ne kadar başarılı götürüldüğü kendi tabanında da sorgulanacak.

Bir de çözülmesi gereken bir Kürt sorunu bütün haşmetiyle duruyor ortada. Bütün bunları düşündüğümüzde, başbakanın duygusal tepkilerine daha sık rastlayacağımızı tahmin etmek hiç de zor değil…

AĞLAMASI TEHLİKELİ BİR ŞEYİN İŞARETİ

Pek çoklarının söylediği gibi başbakanın ağlaması sahte değildi bence… Tam tersine bu ağlama tehlikeli bir şeyin işaretiydi… Başbakanın sinirlerinin gerçekten bozuk olduğunu gösterdi bana.


ERDOĞAN'IN AĞLAMASIYLA İLGİLİ YORUMLAR

Erdoğan gözyaşlarına boğuldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ÜLKE TV'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Erdoğan o mektup okunurken ağladı (tıkla/izle)
başbakan-recep-tayyip-erdoğan-ağladi.jpg