BIST 10.172
DOLAR 32,21
EURO 35,12
ALTIN 2.470,28
HABER /  DÜNYA

İngiltere’den Erdoğan’a alkış

Mısır’da ordunun darbeyle yönetime el koyması İngiltere’nin en büyük 3. şehri olan Manchester’da protesto edildi. Şehir merkezindeki protest...

Abone ol

Mısır’da ordunun darbeyle yönetime el koyması İngiltere’nin en büyük 3. şehri olan Manchester’da protesto edildi. Şehir merkezindeki protestolara Manchester’in Müslüman belediye başkanı Naim Hassan ve eski belediye başkanı Muhammed Afzal Han katılırken, gösteride Başbakan Erdoğan ve Türkiye, büyük alkış aldı.
İngiltere’de Müslümanların en yoğun ve teşkilatlı bir şekilde yaşadıkları Manchester şehrinin merkezi Picadilly’de, Mısır’daki darbeyi ve Sisi’yi kınayan bir gösteri yapıldı. Protesto gösterisine 100 kadar katılımcı ellerindeki dövizler ve Mısır bayraklarıyla iştirak etti. Gösteride, İngiltere’nin ilk Müslüman belediye başkanı olarak Manchester’da 2005-2006 senelerinde vazife yapmış olan Muhammed Afzal Han, bir konuşma yaptı. Gösteriye ayrıca mevcut Manchester Belediye Başkanı ve İngiltere’nin 2. Müslüman Belediye Başkanı Naim Hassan da katıldı.

BBC’YE TEPKİ
Göstericiler, darbeyi kınayan sloganlar atarken, BBC’nin Mısr’daki darbeye kayıtsız kalmasına dikkat çekerek Sisi aleyhinde ve Mısır halkının lehinde ifadeler kullandılar. Eski Manchester Belediye Başkanı Muhammed Afzal Han ise konuşmasında, Manchester halkının demokrasiye saygılı bir halk olduğunu ve bugün Manchester’da demokrasi ve insan hakları adına bu mitingin düzenlendiğini ifade etti. Afzal Han, bu gösterinin sadece Müslümanlar için değil, hakkı gasp edilen her insan için yapıldığını belirtti.

ERDOĞAN VE TÜRKİYE’YE ALKIŞ
Gösteride bir konuşmacı, Mısır’da yaşanan vahşete dünya liderleri arasında sadece Recep Tayyip Erdoğan’ın tepki gösterdiğini ve Türkiye halkının ciddi bir tavır ortaya koyduğunu ancak dünyanın maalesef bu duruma sessiz kaldığını söyledi. Bu sözleri esnasında Erdoğan’ın ismi kalabalık tarafından alkışlandı. Kalabalığa konuşan Dr. Celal El-Hussein, göstericilerden ayakkabılarını havaya kaldırmalarını istedi ve bir gün Mısır halkının darbecileri ayakkabılarıyla kovalayacaklarını söyledi.
(İHA)