BIST 10.654
DOLAR 32,24
EURO 34,99
ALTIN 2.428,06
HABER /  EKONOMİ

New York Borsası'nda acı kayıp!

New York Stock Exchange'de koltuğa oturmayı başaran ilk kadın üye Muriel 'Mickie' Siebert 80 yaşında kansere yenik düştü.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Wall Street'e ilk olarak stajyer olarak girdikten sonra New York Stock Exchange'de koltuğa sahip olan ilk kadın haline gelen Muriel 'Mickie' Siebert 80 yaşında kansere yenik düştü.

New York Borsası’nın ilk kadın üyesi, Cumartesi günü, New York merkezli Memorial Sloan-Kettering kanser tedavi merkezinde hayatını kaybetti. Siebert'in ölümü, Siebert Financial'ın direktörü ve hukuk firması Norton Rose Fulbring'ın ortağı Jane Macon tarafından doğrulandı.

Siebert kendi adını verdiği Muriel Siebert&Co Inc aracılık firmasının kurucusu ve başkanıydı. Firma 1996 yılında Siebery Financial Corp adıyla halka açılmıştı.

Macon Siebert hakkında ''o ünlü bir kadındı, çığır açan ve öncü birisiydi. O, başkaları takip edebilsin diye her zaman kapıları açık bırakırdı. Siebert, ondan sonra finans dünyasına girenler için çıtaları yükseltti'' şeklinde konuştu.

Siebert, Clevant'da doğdu ve 1954 yılında New York'a taşındığında 22 yaşındaydı. Siebert, New York'a geldikten sonra haftada 65 dolar kazanarak araştırma şirketi Bache&Co.'da çalışmaya başladı. Burada uçak ve uzay-hava sanayisinde uzman oldu. Daha sonra ise aracı firma Brimber&Co.'ın ortağı haline geldi.

Erkek egemen iş dünyasıyla uzun aylar süren mücadelesinden sonra, Siebert, 1967 yılında çabalarına yanıt alarak New York borsasına üye olmayı başardı. Aynı yıl kendi yatırım firmasını kuran başarılı iş kadını, 1975'de şirketini bir aracı kurum haline getirdi.

Siebert, 1999 yılında, gençlerin finans okur yazarlığını ve bilinç derecesini arttırmak adına kişisel finans programını geliştirdi. Bu program daha sonra New York'ta liselerdeki ekonomi müfredatının bir parçası haline geldi.