BIST 10.793
DOLAR 32,22
EURO 34,85
ALTIN 2.414,37
HABER /  DÜNYA

Polisi aşmaya çalışan gruba ’’vekil’’ girişimi

Kamu Emekçileri Konfederasyonu (KESK) üyelerinin tutuklu bulunduğu duruşma için Malatya Adliyesi’ne gelen bir grup sendika üyesi, adliye önü...

Abone ol

Kamu Emekçileri Konfederasyonu (KESK) üyelerinin tutuklu bulunduğu duruşma için Malatya Adliyesi’ne gelen bir grup sendika üyesi, adliye önünde basın açıklaması yapmak istedi. Emniyet yetkilileri, adliye önünde basın açıklamasına izin vermeyince, polis barikatını zor kullanılıp aşmaya çalışan grup, milletvekillerinin devreye girmesiyle adliye önünde basın açıklaması yaptı.
KESK üyesi olup da tutuklu ve tutuksuz yargılananların duruşması için ellerinde pankartlarla Malatya Adliyesi’ne gelen KESK’lilerin yürüyüşünde; Cumhuriyet Halk Partisi Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, merkez ilçe başkanı Abdulvahap Ayzabar da yer aldı.
KESK’liler, adliye binası girişinde basın açıklaması yapmak isterken, polis buna izin vermeyerek, adliyenin yan kısmında otopark girişinde açıklama yapılmasını istedi. Bunun üzerine KESK’liler, çevik kuvvet polisi barikatını aşıp içeri girmek istedi.

VEKİLLERİN DEVREYE GİRMESİYLE GRUP AÇIKLAMA YAPTI
Daha sonra milletvekilleri Hüseyin Aygün ve Veli Ağbaba, başsavcı ile görüştü. Milletvekillerinin başsavcı ile görüşmeleri sonucunda adliye girişinde basın açıklamasına izin verilirken, burada basın açıklaması yapan KESK MYK üyesi Ali Berberoğlu, Türkiye genelinde 40, Malatya’da ise 6 KESK üyesinin tutuklu bulunduğunu ifade ederek, “Bu ülkede hukukun olduğuna inanmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. KESK üyelerinin haksız olarak tutuklu bulunduklarını iddia eden Berberoğlu, serbest bırakılmalarını istediklerini kaydetti.
Basın açıklamasından sonra milletvekilleri ve KESK yetkilileri, duruşmayı izlemek üzere adliye binasına girdi.
(İHA)