BIST 10.657
DOLAR 32,17
EURO 35,01
ALTIN 2.435,87
HABER /  GÜNCEL

Almanlar fazla kilolu

Yapılan bir araştırma, halkın çoğunluğunun fazla kilolu olduğunu ortaya koydu.

Abone ol

Almanya'da yapılan bir araştırma, halkının çoğunluğunun fazla kilolu olduğunu ortaya koydu.
     
Tarım ve Tüketicileri Koruma Bakanı Horst Seehofer tarafından açıklanan ''2. Ulusal Beslenme Araştırması''na göre, Alman erkeklerinin üçte ikisi, kadınların ise yüzde 51'i fazla kilolu.
     
Seehofer, Alman halkının yaklaşık yarısının yanlış beslendiğini ve her 5 kişiden birinin aşırı derecede kilolu olduğunu söyledi.
     
İlerleyen yaşla ve artan gelir düzeyiyle birlikte fazla kilolu insanların sayısının da arttığına işaret eden Seehofer, okumuşluk düzeyinin artmasıyla birlikte fazla kilolu insanların sayısının azaldığını kaydetti.
     
Seehofer, halkın kötü beslenme alışkanlıklarının yasaklarla değil, sağlık konusunda bilgilendirme ve aydınlatılma yoluyla değiştirilebileceğini sözlerine ekledi.
     
YENİ EVLENEN EYALET BAŞBAKANI SEVGİLİSİNDEN ÇOCUK BEKLİYOR
     
Boşanmaya hazırlanan Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı Christian Wulff'un (48), sevgilisi Bettina Körner'den (34) bir kız çocuğu beklediği bildirildi.
     
Bunte dergisi, Körner'in, hafta sonunda Aşağı Saksonya eyaletinde yapılan eyalet meclisi seçimlerini bir kez daha kazanan Wulff'tan 5 aylık hamile olduğunu yazdı.
     
Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) üyesi Wulff'un şimdiki eşi Christiane'den 14 yaşında Annalena adlı bir kızı bulunuyor. Körner'in de önceki ilişkisinden Leander adında 4 yaşında bir oğlu olduğu belirtildi.
     
AŞIRI SAĞCI MİLLETVEKİLLERİ SAYGI DURUŞU İÇİN AYAĞA KALKMADI
     
Aşırı sağcı Almanya'nın Milliyetçi Demokratik Partisi (NPD) milletvekilleri, Mecklenburg-Vorpommern eyalet meclisinde, İkinci Dünya Savaşı sırasındaki nasyonal sosyalizm dönemi kurbanlarını anmak amacıyla düzenlenen saygı duruşu sırasında ayağa kalkamadı.
     
Nasyonal sosyalizm kurbanlarını anmak amacıyla eyalet meclisinde düzenlenen toplantıda konuşan Meclis Başkanı Sylvia Bretschneider, 75 yıl önce 30 Ocakta Adolf Hitler'in ''Reich'in Başbakanı'' ilan edildiğini hatırlatarak, ''30 Ocak, özgürlüğün ve düşünce farklılıklarının sona erdiği dönemi simgeler'' diye konuştu.
     
Bretschneider, milletvekillerini 1 dakikalık saygı duruşuna davet etti. Bu sırada NPD milletvekillerinin yerlerinden kalkmadığı dikkati çekti.
     
Meclisteki diğer siyasi partilerin temsilcileri toplantıdan sonra özel bir oturum için bir araya gelerek, NPD milletvekillerinin bu tutumlarından dolayı cezalandırıp cezalandırılamayacaklarını görüştü.