BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.435,52
HABER /  GÜNCEL

Allah cemaatçilere ceza çektiriyor!

Taraf gazetesi yazarı Amberin Zaman genç cemaatçilerin hükümete karşı tavrını yazdı.

Abone ol

"Genç cemaatçiler rahatsız."

Bu başlık Taraf si yazarı Amberin Zaman'a ait.

AK Parti-Cemaat arasındaki gerilimi bugünkü köşesine taşıyan Zaman, Gülen Cemaati'nin genç üyelerinin hükümete karşı tavrını yazdı.

KİBİRLERİNDEN GEÇİLMİYORDU

Daha önce Hizmet hareketinden bazı kişilerle görüşmeye çalıştığını yazan Amberin Zaman, cemaat mensuplarını eleştirmekle söze başladı.

"... o günlerde özellikle medyada görev alan Hareket’e yakın bazı isimler burunlarından kıl aldırmıyordu. Kibirlerinden geçilmiyordu. “Bizim kendimizi hiç kimseye anlatmaya ihtiyacımız yok” diyorlardı.

Hükümet ve kendi deyişleriyle “Hizmet hareketi” arasındaki kavganın gittikçe alevlendiği bugünlerde bakıyorum Hizmet mensupları kendilerini anlatma ihtiyacını yeniden duymaya başladılar.

ODA TV İTİRAFI

Genç kuşak isimlerinden bazılarıyla görüşme fırsatım oldu. Şu kadarını söyleyebilirim; varılan noktadan son derece rahatsızlar. 99 yılından beri aşina olduğum Hareket’te ilk kez bu kadar açık ve samimi bir özeleştiriye, sorgulamaya tanık oldum. Oda TV davasının Cemaat’in imajına indirdiği darbeyi rahatlıkla itiraf edebiliyorlar.

HAKAN FİDAN KRİZİ

“7 Şubat krizine, yani Hakan Fidan’ın ifadeye çağırılmasından sorumlu savcının bizimle alakası olduğunu kim nereden bilebilir, öyle olduğunu varsayalım, bu Hizmet hareketinin tüm bireylerini bağlamaz ki ” diyor birisi.

Ve ekliyor: “Yüzbinlerin gönül verdiği bir Hareket’ten söz ediyoruz. Arada çürük elma çıkması kaçınılmaz.

ERDOĞAN'A ASLA OY VERMEM

“Erdoğan’a asla bir daha” oy vermeyeceklerini belirten bazı genç kuşak isimler AK Parti’yle birlikte artık anılmamanın Hizmet için çok ta faydalı olacağını savunuyorlar. İçlerinden birinin ifadesiyle “2010 yılından sonra AK Parti’nin otoriterliğe doğru savruluşları, dış siyasetteki vahim hataları bir şekilde bizlere de mal oluyordu."

Bana en ilginç gelen cümlelerden biri şu oldu:

“Biz AK Parti’yi koşulsuz destekleme gafletinde bulunduk şimdi de yüce Allah bize bunun cezasını çektiriyor.”