BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,77
ALTIN 2.434,76
HABER /  POLİTİKA

Ali Müfit Gürtuna beraat etti

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, usulsüzlük bulunduğu'' iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti.

Abone ol Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, ''Başkanlığı döneminde yapılan bir ihalede usulsüzlük bulunduğu'' iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti.

İstanbul 4. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Ali Müfit Gürtuna katılmazken, avukatı Ahmet Maraşlı hazır bulundu.

Esas hakkındaki görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Gürsel Akpınar, dava konusu olay tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Gürtuna hakkında ''görevi suiistimal'' gerekçesiyle dava açıldığını hatırlattı.

Suç tarihinde Taksim Meydanı'nda ses ve müzik sistemli gösteri havuzu inşaatı ile çevre düzenlenmesi işlerinin yaptırıldığını belirten Savcı Akpınar, çok sayıda devlet başkanının katılımıyla gerçekleştirilecek NATO Zirvesi'nin de aynı döneme denk geldiğini kaydetti.

Savcı Akpınar, zirve öncesinde işlerin süratle sonuçlandırılması için hükümet görevlilerinin de teşvikiyle belediyenin kaçınılmaz bir zorunlulukla işleri hallettiğini ifade etti.

Bilirkişi raporuna göre yapılan işlerde usulsüzlük bulunmadığını bildiren Savcı Akpınar, Ali Müfit Gürtuna'nın beraatını talep etti.

Gürtuna'nın avukatı Ahmet Maraşlı da savcının mütalaasına katıldığını belirterek, müvekkilinin beraatını talep etti.

Kararı açıklayan Mahkeme Başkanı Yavuz Öztürk, sanık Gürtuna hakkında, üzerine atılı suçun unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraat kararı verdi.