BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,70
ALTIN 2.421,69
HABER /  POLİTİKA

Kürdistan TV Köşke çıktı

Irak Başbakanı Maliki Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Gül ile görüştü. Ancak ilgi odağı Kürdistan TV oldu.

Abone ol Bu sabah Ankara'ya gelen Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bir araya geldi. Kuzey Irak'ta yayın yapan Kürdistan TV de Çankaya Köşkü'ndeydi.

Kürdistan TV, Çankaya Köşkü'ndeki bekleme salonunda bazı Iraklı ve Türk gazetecilerle röportaj yaptı. Maliki'nin temaslarını izleyen Kürdistan TV'ye Türk basın mensupları da yoğun ilgi gösterdi.

Gül-Maliki görüşmesine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dış politika danışmanı Ahmet Davutoğlu ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ertuğrul Apakan da katıldı.

Çankaya Köşkü'ndeki kabul, görüntü alınmasının ardından basına kapalı gerçekleşti.

Maliki: "Çıkarlarımız için buradayız"

Maliki'nin bugünkü temaslarının gündeminde PKK ile mücadele ve bunun için oluşturulan üçlü güvenlik mekanizmasının işleyişi var.

Irak Başbakanı Nuri El Maliki bugün Ankara'ya geldi. Maliki, Esenboğa Havalimanı'ndaki ilk açıklamasında, "İki ülkenin arasındaki çıkarları korumak için buradayız" dedi.

Türkiye'ye gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Maliki, iki ülke çıkarlarını korumak için burada olduğunu ifade etti.

Gazetecilere açıklama yapan Maliki, "İkili ilişkiler için buradayım. İlişkileri iyi seviyeye getirmeliyiz. İki ülke arasındaki kardeşlik için buradayız. Üçlü komite kuruldu ve ilk olarak Bağdat'ta toplandı. Bir takım kararlar alındı ve bu komitenin kararlarını destekliyoruz. Komitenin birinci amacı terör örgütü ile mücadeledir" dedi.