BIST 10.581
DOLAR 32,25
EURO 35,02
ALTIN 2.483,87
HABER /  POLİTİKA

DTP ve AKP’liler birbirine girdi

TBMM’de Bütçe görüşmelerinde sık sık yaşanan gerginliklere AKP ile DTP arasında yaşanan Dişli kavgası da eklendi…

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA – Kemal Kılıçdaroğlu’nun ortaya çıkarttığı belgeler ve iddialar sonrası AKP’deki görevinden istifa eden Şaban Dişli ile ilgili DTP’lilerin sözleri, AKP’lileri kızdırdı. İki parti vekilleri arasında tartışma çıktı.

DTP Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak, AKP Siirt Belediye Başkanı Mervan Gül, Bingöl ve Bitlis belediyelerindeki yolsuzluk iddialarına bir de Şaban Dişli ile ilgili sözleri ekleyince AKP’ler öfkelendi Çıkan tartışma sırasında DTP Milletvekili Selahattin Demirtaş kürsüye yürüdü.

TUNÇ ELEŞTİRİSİ
Meclis Genel Kurulu’nda Maliye Bakanlığı’nın bütçesi görüşülürken. DTP’li Kışanak sanatçı Ferhat Tunç’un kelepçelenerek gözaltına alınmasını eleştirdi. Kışınak, “Sanatçı Ferhat Tunç yanındaki arkadaşıyla birlikte bir akşam, bir lokantadan çıkarken polisler tarafından darp edilerek, dövülerek, kimlik sorma bahanesiyle gözaltına alındılar. Bu durumu kınıyorum ve değerli sanatçının bir an önce serbest bırakılmasını istiyorum.” dedi.

BELEDİYELERDE YOLSUZLUK
Kışanak, konuşmasında AK Parti’li Siirt, Bingöl ve Bitlis belediyelerinde ortaya çıkan yolsuzluk iddialarını da gündeme getirdi. AK Parti’li milletvekilleri “DTP’li belediyelerde yolsuzluk yok mu?” diye tepki gösterdiler. Kışanak AK Parti’li milletvekillerine “DTP’li belediyelerde bu iddiaların binde biri olsa hepsi cezaevinde olurdu” diye yanıt verdi. Ve Kışanak konuşmasında AKP Genel Başkan Yardımcılığından istifa eden Şaban Dişli ile iddiaları da gündeme getirdi.

DİŞLİ'YE SAHİP ÇIKTI
Kışanak’ın konuşmasına tepki gösteren AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise sataşma olduğu gerekçesiyle söz istedi. Birleşimi yöneten Eyüp Cenap Gülpınar, Elitaş’a oturduğu yerden söz verirken Elitaş, Kışanak’ın Dişli, Mervan Gül, Bitlis ve Bingöl belediyeleri hakkındaki yolsuzluk iddialarına tepki gösterdi. Elitaş, şunları söyledi:

“İspat edilmemiş, doğru olduğu beyan edilmemiş, TBMM kürsüsünde, burada olmayan insanlar hakkında iftira atmayı yanlış buluyorum. Bunlarla ilgili yapılacak, onlarla ilgili kararı beklemek. Dişli’yle ilgili olan kısım dava sonuçlanmış, sonuçlanmış bir dava bir başka siyasi parti milletvekili tarafından gündeme getirilmiş ve herhangi bir dava açılmamıştır. Bu konuyu, olmayan kişiler hakkındaki isnatları iftira niteliğinde görüyor ve kınıyoruz.”

DTP’Lİ VEKİL KÜRSÜYE YÜRÜDÜ
DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş da söz istedi. Başkanlık Divanı’nın önüne yürüyen Demirtaş’a Meclis Başkanvekili Gülpınar “Oturur musunuz yerinize” diye uyarırken, söz vermeyeceğini kaydetti. Demirtaş ise Gülpınar’ın tutumu nedeniyle usul tartışması açılmasını istedi. Gülpınar vermeyince tepkilar artı. Gülpınar tepkilerin devam etmesi üzerine usul tartışması açtı. Kürsüye gelen DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş Grup Başkanvekili Elitaş’a “Sadece burada bulunanlar eleştirilebilir diye bir usul mu var, o zaman içişleri bakanını eleştiremeyiz niye kendisi yok burada. Böyle bir usul mü var, dolayısıyla bir politikanın, uygulayıcının eleştirilmesi için burada olması mı gerekiyor” diye eleştiride bulundu.