BIST 9.459
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.487,54
HABER /  SPOR  /  FENERBAHÇE

Ali Koç: Bu borçların ödenmesi mümkün değil

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Bunu Çalıştay'da da söyledim. Antalya'da da söyledim. Sayın Nihat Özdemir'e ve Cumhurbaşkanımıza söyledim. Bu borçların ödenmesi mümkün değil. Devletin futbola yardım etme zorunluluğu yok." dedi.

Abone ol

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TRT Spor'da yayınlanan Stadyum programında açıklamalarda bulundu. Koç, "Fenerbahçe'nin genel görüşü ve güncel konular. Sokaktaki vatandaşın anlayabileceği şekilde anlatmamız gerekiyor ama bu sistem çökecek. 1 sene mi, 2 sene mi bilmiyorum. Bunu Çalıştay'da da söyledim. Antalya'da da söyledim. Sayın Nihat Özdemir'e ve Cumhurbaşkanımıza söyledim. Bu borçların ödenmesi mümkün değil. Devletin futbola yardım etme zorunluluğu yok. Yeniden yapılandırmadaki borçlarınn hiçbir şekilde ödenemeyeceğini de söylüyoruz. Ne yazık ki bu çare değil en azından 3 büyükler için değil." dedi.

"Yapılan model çare değil"
Koç, "Uzun vadeli bakıldığında yeniden yapılandırma sistemi çökecek. Yapılan model, üç büyük kulüp için çare değil. Hepimiz biliyoruz ki 5. yıl geldiği zaman, bunun ödenmesi mevcut yükümlülüklerle mümkün değil. Beş sene sonra tekrar takla attırılacak, yani tekrar uzatılacak. 5 sene sonra netice vermeyeceği için tekrardan yapılacak. Dolayısı ile neden bunu bir seferde yapmıyoruz." diye konuştu.

"Türk futbolu çökmüş vaziyette"
Başkan, "FFP ne yazık ki ülkemizde netice vermedi. Hatta Türkiye'de kulüpler ters istikamette gitti. UEFA cezalandırmak için orada değil, yardımcı olmak için orada. Bizim sistemimizde ise öyle değil. Kulüpleri sadece bankacı gözüyle yönetemezsiniz. Burada futbol aklı da olmalı. Talimatname 31 Mart 2019'a yetişmiş olsaydı, bugünkü harcama limitlerini 1 Haziran 2019'da bilecektik. Türk futbolu her anlamda çökmüş vaziyette. Federasyonun yönetiliş biçimi açısından, kulüplerin yönetilmesi açısından, finansal anlamda, gençlere verilen süre, spor medyası, bütün değer zincirlerinin baştan aşağı yapılanması lazım." ifadelerini kullandı.

"Cumhurbaşkanımız konuya çok hakim"
Koç, "Cumhurbaşkanımız konuya çok hakim, seviyor da. Zaten biliyorsunuz futbola olan merakını. Göksel Başkan'ın güzel fikirleri vardı, altyapı ile alakalı. Milli takımlara ne kadar futbolcu verirsen o kadar para verilmesi gibi. Nihat Bey, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olduğu toplantıda yabancı sayısının düşmesi gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanımız, "Bu işe bizi bulaştırmayın, oturun aranızda konuşun orta noktayı bulun. Siyaseti karıştırmayın" dedi. Sektöre devletin eli değmeden bizim bu yoldan çıkmamız mümkün değil. Çok hakim konuya çok sağ duyulu. Cumhurbaşkanımız, bu konuda net siyaseti futbola, futbolu siyasete karıştırmak istemiyor." açıklamasında bulundu.