BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
ALİ KAFKASYALI / TÜM YAZILARI
TÜM YAZILARI
Pervin Behmeni Kaşkayi hayata veda etti Kaşkay Türklerinin son asırdaki parlak yıldızlarından biri olarak kabul edilen Pervin Behmeni Kaşkayi hayata veda etti.
"Soykırım" İnsanî ve vicdanî hasletlerini muhafaza edip özgür düşünebilen bir kimsenin, Birinci Dünya Savaşı yıllarında Osmanlı coğrafyasında, büyük güçlerin güdülediği Ermeni çetelerinin sebep olduğu mukateleyi “soykırım” olarak değerlendirmesi mümkün değildir.
Ermeni meselesine halk edebiyatı penceresinden bakmak (2) Büyük güçlerin, Türkleri Avrupa’dan atmak ve Asya’ya sıkıştırıp zebun etmek için başlattıkları sürecin 1699 Karlofça, 1774 Küçük Kaynarca, 1829 Edirne noktalarından sonra başarılarının doruğa çıktığı bir nokta da 1877/93 Harbi dönemidir.
Ermeni meselesine halk edebiyatı penceresinden bakmak (1) Tarihî olayları iyi anlamak için dönemin edebî eserlerinin tanıklığına ihtiyaç duyulur. Destanlar, türküler, ağıtlar elbette ki tarih değildir. Ancak bunlar tarihe ışık tutan sanat eserleridir.
Sayın Erdoğan’ın Cevabı Sayın Erdoğan, Biden’ın 24 Nisan Bildirisinde vereceği mesajı tahmin etmiş olmalı ki kendisiyle 23 Nisan günü yaptığı telefon görüşmesinde sözde Ermeni soykırımı meselesini doğru yorumlayıp yanlış ifadeler kullanmamasını istemiştir.
  • 1