BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.401,82
HABER /  MAGAZİN

Ali Atıf'tan Erol Köse'ye şok dava

Gündemden hiç düşmeyen Erol Köse ya dava açıyor, ya da davalık oluyor.Dilinin ayarı olmayan Köse'ye bir dava da Atıf'tan geldi

Abone ol

Bahçeşehir Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Atıf Bir, müzik yapımcısı Erol Köse'nin sosyal paylaşım sitesi twitter'dan kendisine ağır hakarette bulunduğunu ileri sürerek mahkemeye hakaretlerin tespiti yapılması için başvurdu.

Ali Atıf Bir, Erol Köse'nin twitter'daki hesabında kendisi hakkında yazdığı mesajlarda, iki farklı otelde farklı zamanlarda 2 hayat kadınıyla görüntülerine ait güvenlik kayıtlarının medyaya yollayacağını, öğrencilerine sarkıntılıktan 3 kez okul değiştirdiğini, Bir olan soyadının aşağılanarak argoda masturbasyon anlamına gelen 31 dediğini, daha önce görev yaptığı reyting ölçüm merkezinde rüşvetle oynama yaptığı, 2003 yılında reyting hilesi nedeniyle Cem Uzan'ın odasında tokat yediği, yalvardığı, TMSF arşivinde güvenlik kayıtlarının kevcut olduğu Kartoloz, Çakma Prof, Kartoloz çapkın, çapkın kerata denildiğini ileri sürerek uzman bir bilişimci tarafından bunların internet ortamında delil olarak tespit edilmesini istedi. Bir bu delilleri kişilik haklarının korunmasına yönelik davalarda kullanacağını ifade etti.
 
Müzik yapımcısı Erol Köse'nin twitter'da kendisine hakaret ettiğini ileri süren Prof. Dr. Ali Atıf Bir avukatı aracılığıyla İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvuravarak hakaretlerin tespitini istedi.
 
TWİTTER'DAN HAKARET BOMBARDIMANI

Prof. Dr. Ali Atıf Bir mahkemeye avukat ı aracılığıyla sunduğu dilekçede Bir'in köşe yazarı ve TV programı yaptığı, reklam eleştirmenliği ve marka konusunda da uzman olduğu evli ve bir çocuk sahibi olduğu belirtildi. Müzik yapımcısı Erol Köse'nin ise bir çok ünlü sanatçı ve populer isimle çalıştığı, onların özel yaşamlarına tanıklık ettiğinin belirtildiği dilekçede twitter'dan @drerolkose adıyla hesap açarak birçok ünlü kişi hakkında hakaret ve özell hayatın gizliliğini ihlal edecek mesajlar yazdığı ileri sürüldü. Sitenin kamuoyuna açık olması nedeniyle hakaretleri herkesin okuduğunun anlatıldığı dilekçede Erol Köse'nin 3 Eylül'de Prof. Dr. Ali Atıf Bir'e yönelik birden fazla ağır hakaret içeren mesajları yayınladığı iddia edildi.
 
KARTOLOZ ÇAKMA PROF

Dilekçede Köse'nin mesajlarında Ali Atıf Bir'in iki farklı otelde farklı zamanlarda
2 hayat kadınıyla görüntülerine ait güvenlik kayıtlarının medyaya yollayacağı,
öğrencilerine sarkıntılıktan 3 kez okul değiştirdiği, Bir olan soyadının aşağılanarak argoda masturbasyon anlamına gelen 31 dediği, daha önce görev yaptığı reyting ölçüm merkezinde rüşvetle oynama yaptığı, 2003 yılında reyting hilesi nedeniyle Cem Uzan'ın odasında tokat yediği,yalvardığı, TMSF arşivinde güvenlik kayıtlarının kevcut olduğu Kartoloz, Çakma Prof, Kartoloz çapkın, çapkın kerata denildiği ileri sürüldü.
 
UZMAN BİLİŞİMCİ HAKARETLERİ TESPİT ETSİN

Dilekçede kişilik haklarını koruyucu davalarda delil olması bakımından internet üzerindeki delillerin kaybolma riskine karşın, delillerin tespiti ve uzman bilişimci bir bilirkişinin raporuyla kayıt altına alınması istendi. Dilekçede ayrıca @drerolkose nikinin Erol Köse'ye ati olduğunun tespit edilerek mesajları yazanın kendisinin olduğunu belirlenmesi istendi. Mahkeme dosyayı bilirkişiye gönderdi