BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,61
ALTIN 2.388,18
HABER /  GÜNCEL

Aleyhime yazı yazanı döverim

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Mustafa Tuncel'in estirdiği korku ve şiddet ortamı ortalığı karıştırdı.

Abone ol

Büyükşehir Belediyesi Birinci Başkan Vekili Mustafa Tuncel'in mecliste, "Benim hakkımda yazı yazan gazeteciyi döverim" tehdidinde bulunması, basın kuruluşları tarafından protesto edildi.

Adana’nın yerel "Kent" gazetesinde Büyükşehir Belediyesi'nin ihalesiyle ilgili haber yapan gazeteci Özcan Aladağ, belediye meclis toplantısı sonrasında iki kişinin saldırısına uğramıştı.

ALEYHİME YAZANI DÖVERİM

Yerel bir gazetenin muhabirinin Adana Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı sonrasında belediye binası dışında üç kişi tarafından dövülmesinin ardından, Mustafa Tuncel dün yapılan Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yaptığı konuşmada, "Benim hakkımda bir yazı yazacak basın mensubu bana danışmadan, doğruyu eğriyi benden öğrenmeden, benim ifademe, benim görüşüme başvurmadan benim aleyhime yazı yazarsa ben onu döverim. Gelenler, buraya gelenler öne göre tedbirli gelsin. Dışarıdan birileri vasıtasıyla buraya yazdıranları takip ediyorum, takibimde" demişti.

Aytaç Durak'a ağır ithamlarda bulunmuştu
Geçtiğimiz Mart ayında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ve Mustafa Tuncel karşı karşıya gelmişti.
Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaşanan kavgada Tuncel "72 saat konuşsam da Başkan Durak ile ilgili bildiklerimin 10’da birini bile anlatamam. Başkan okul arsasını 30 liradan sattı, tapuda 18 liradan gösterdi. Vergi kaçırdı. Yalan beyanda bulundu. Başkanın 2 milyar dolar serveti var." demişti.

Bu söz üzerine bugün Adana Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC), TGS Adana Şubesi Yönetim Kurulu ve Anadolu Spor Gazetecileri Derneği üyeleri, başlarında baretlerle bir basın açıklaması yaparak Tuncel'i kınadı.

BAKAN HAREKETE GEÇSİN

Yapılan ortak açıklamada, "Basının susturulduğu, sindirildiği, hizaya çekildiği, ayaklarını denk almak mecburiyetinde kaldığı düzenlerin adı demokrasi değil, diktatörlüktür. Demokratikleşmeden, özgürlüklerden, açılımlardan söz eden ve bu başlıkların koordinatörlüğünü yaptığı söylenen İçişleri Bakanı'mızın artık hareket geçmesi lazımdır" denildi.

BİR GÜNDE NETİCE ALMANIN YOLU

Tuncel'in, "Adliyeye gidiyorum, bir senede netice alamıyorsam bir günde netice alma yolunu ben de tercih ederim" sözlerinin hatırlatıldığı açıklamada, "Sorumlu mevkide bulunan bir şahsın ağzından bu sözler dökülüyorsa artık söyleyecek bir şey kalmamış demektir. Mustafa Tuncel, toplumu açıkça anarşiye davet etmektedir. Bu sözler sadece basın mensuplarını hedef almamakta, kamu düzenini de tehdit etmektedir" denildi.

Bu açıklamadan sonra gazeteciler alkışlı protestosunu sürdürdü. Bugün saat 10.00'da toplanan Adana Büyükşehir belediye meclis toplantısını katılmayarak protesto eden basın mensupları, daha sonra Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir başkanlığında Adana Adliyesi'ne yürüyerek Mustafa Tuncel hakkında suç duyurusunda bulundu.

KÜFÜR EDİP CEKETİNİ ÇIKARDI VE ÜSTÜNE YÜRÜDÜ

Bu arada, Tuncel'in tehditleri nedeniyle Adana'da yayınlanan Kent gazetesinin bugünkü sayısında 3 sayfa siyah çıktı.
Adana Büyükşehir Belediyesi Birinci Başkan Vekili Mustafa Tuncel, 17 Haziran 2010 tarihindeki meclis toplantısına 25 dakika geç gelmiş, MHP'li Ahmet Asaf Uslu'ya geç gelmesi nedeniyle önce meclisten özür dilemesi gerektiğini ifade eden sözleri üzerine küfür etmiş ve ceketini çıkararak üzerine yürümüştü.