BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,62
ALTIN 2.394,45
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ramazan geldi yaylalar doldu

Ramazan ayının yaz tatiline denk gelmesi ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi insanları yaylalara yöneltti.

Abone ol

Sahillerden kaçan vatandaşlar nem oranı sıfır denecek kadar az ve çok serin olan yaylalara çıkarak Ramazan'ı burada geçiriyor.

Aşırı sıcakların etkili olduıu Adana'da bu yıl yaylalar sakinlerinin haricinde orucunu serin havada tutmak isteyenlerle doldu. Birçok çalışan da yıllık iznini Ramazan ayında kullanarak 40 dereceyi bulan şehir merkezi yerine serin yaylalarda oruç tutmayı tercih ediyor.

Aşırı nem ve sıcaktan bunalanların yaz mevsimi başında akın ettiği yaylalara, bu yıl ilgi daha fazla. Adana'nın Pozantı ilçesinin Akçatekir, Bürücek ve Kamışlı, Kozan ilçesinin Horzum ve Göller, Karaisalı ilçesinin Kızıldağ, Aladağ ilçesinin Başpınar ve Meydan yaylaları, bu yıl sakinlerinin yanı sıra, Ramazan nedeniyle gelen misafirlerini de ağırlayacak. Adana'da en fazla yaylanın bulunduğu Pozantı'da vatandaşlar serin havada oruç tutmanın rahatlığını yaşıyor. Bu yıl ramazan nedeniyle Pozantı'ya gelen Mustafa Anlar, şehir merkezinde hava sıcaklıklarının 40 dereceyi aştığını belirterek, Ramazanda çareyi yaylaya çıkmakta bulmuş. Anlar, "Burada hava çok serin üstelik nem sıfır denecek kadar az. Adana merkezinde oruç tutmak gerçekten çok zor. Sürekli terliyoruz. Su kaybı çok fazla. Ama burada bırakın terlemeyi geceleri üzerinizi örtmek zorunda kalıyorsunuz. Benim gibi gelen çok var." dedi.

Pozantı yaylasının yerlilerinden Hasan Çam, ise her yıl bir çok kişinin yazı geçirmek için geldiği Pozantı'nın bu yıl ramazan nedeniyle daha da kalabalık olduğunu kaydetti.