BIST 10.122
DOLAR 32,37
EURO 34,68
ALTIN 2.411,85
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Buz sporlarının yeni adresi izmir

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin inşa ettiği Olimpik Buz Pateni ve Buz Hokeyi Salonu'nda mutlu sona yaklaşıldı.

Abone ol

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı içinde inşa ettiği Olimpik Buz Pateni ve Buz Hokeyi Salonu'nda mutlu sona yaklaşıldı.

Eylül ayı içinde tamamlanarak hizmete açılması için çalışmaların hızla sürdüğü olimpik salonda, tribün sandalyelerinin montajına başlandı. İnşat çalışmalarının yüzde 90 oranında tamamlandığı salonda buz üretmek için gerekli olan tesisatın kurum çalışmaları ise sürüyor.

Olimpik standartlarda yapılan Buz Pateni ve Buz Hokeyi Salonu'nun, İzmir'e bu alanda pek çok ulusal ve uluslararası organizasyonlar ile dünya ve Avrupa şampiyonalarında ev sahipliği yapma olanağı sağlayacağını söyleyen Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu ve Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu Baş Hakemi Oğuz Kaan Karaca, yapılan salonu “tek kelimeyle mükemmel” olarak nitelendirdi. Karaca; “Burası dünya standartları ve Avrupa standartlarının çok üstünde bir salon olmuş. Uluslararası buz hokeyi başhakemi olduğum için pek çok sahada maç yönettim. Bu salon, bilhassa teknik açıdan Türkiye'deki en iyi saha olacak diyebiliriz. Bunun gibi sahalar var. İstanbul, Ankara'da var ve Erzurum'da 4 tane inşa ediliyor. Ama burası kalite açısından standartların üstünde olmuş” dedi. Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu olarak, Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu'ndan dünya çapındaki karşılaşmaların İzmir'e alınmasını talep edebileceklerini kaydeden Oğuz Kaan Karaca; “Her şeyi ile mükemmel bir saha. Türk sporuna çok büyük bir katkı. Ayrıca İzmir'in turistik avantajlarını da artıracağını düşünüyorum” şeklinde konuştu. Karaca, buz hokeyinin son yıllarda Türkiye'de çok geliştiğini belirterek lisanslı sporcu sayısının 700'ün üzerine çıktığını, İzmir'deki salonun açılmasıyla bu sayının 1000'in üzerine çıkmasını beklediklerini de sözlerine ekledi.

DEV KOMPLEKSİN İÇİNDE NELER VAR?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova'daki 231 dönüm arazi üzerinde oluşturduğu ve içinde hem spor, hem kültür-sanat hem de dinlenme eğlenme alanlarının olduğu dev projeyi yüzde 90 oranında tamamladı. Dev kompleksin içinde yer alan Olimpik Buz Pateni ve Buz Hokeyi Salonu, toplam 12 bin metrekare üzerine inşa ediliyor. Olimpiyat standartlarına göre projelendirilen buz pateni ve buz hokeyi salonu; seyirci, VIP, basın ve engelli tribünleriyle birlikte yapılıyor.Sadece Bayraklı ile Bornova ilçelerinin değil tüm kentin cazibe merkezi olması hedeflenen dev komplekste kültür-sanat etkinlikleri için yeni bir buluşma merkezi olması beklenen 5 bin kişilik amfi tiyatro ile 3 adet basketbol sahası, 2 adet tenis sahası, 1 adet mini futbol sahası, bin 500 metrekare suni gölet, 2 adet dere üstü köprü, 200 kişilik kafeterya, 3 adet çocuk oyun alanı, 1,5 kilometrelik bisiklet yolu, yürüyüş yolları ve açık hava spor aletleri alanı parkuru, seyir terasları ve dinlenme bölgeleri de bulunuyor. Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda ayrıca 593 araçlık otopark alanı oluşturuldu. Aşık Veysel Rekreasyon alanı projesi, olimpik buz pateni salonuyla birlikte toplam 24 milyon 750 bin TL'ye mal olacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Olimpik Buz Pateni Salonu; İstanbul, Ankara, Kocaeli ve Erzurum'dan sonra Türkiye'nin 5. olimpik salonu olarak hizmet verecek. Salonun tamamlanmasıyla birlikte, buz hokeyi lig maçlarının da İzmir'de de oynanması sağlanacak.