BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,93
ALTIN 2.438,84
HABER /  EKONOMİ

Aksu İpekte sular durulmuyor

Yaklaşık 300 çalışanı ile yollarını ayıran Aksu İplik yeniden işçi çıkarmaya başladı

Abone ol

Aralık 2008'de satış ipliği faaliyetlerinin durdurulmasına bağlı olarak yaklaşık 300 çalışanı ile yollarını ayıran Aksu İplik, üretimde devam eden daralma nedeniyle 150 personelini daha işten çıkarıyor.

Akkök Şirketler Grubu'nun ilk temel taşlarından biri olan ve Aralık 2008'de satış ipliği faaliyetlerinin durdurulmasına bağlı olarak yaklaşık 300 çalışanı ile yollarını ayıran Aksu İplik, şimdi de 150 personelini işten çıkarıyor. Aksu İplik'den İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) yapılan açıklamada, mali kriz olarak başlayan ve reel sektöre sıçrayan dünya krizinin, tekstil piyasasına olan etkilerinin sürmesi ile meydana gelen talep daralmasına bağlı olarak üretimde yaşanacak azalma nedeniyle 150 çalışanın iş akitlerinin feshedileceği bildirildi. Açıklamayaya göre, Çerkezköy'deki fabrikada kumaş üretimi siparişe göre ayda 200-250 bin metreye göre ayarlanacak.

Akkök Şirketler Grubu, tekstil sektöründeki daralma nedeniyle maliyetleri de düşürebilmek amacıyla bünyesindeki Ak-Al ve Aksu şirketlerini Ak-Al altında birleştirme kararı almıştı. Ak-Al, triko ipliği üretimi alanında Aksu ise yünlü kumaş dokuma alanında çalışıyor. Akkök İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali Berkman tekstil sektöründe birbiriyle sinerji oluşturacak şirketlerin birleştirilip maliyetlerin aşağı çekilmesinin amaçlandığını bildirmişti.

Compenenta'da üretim arası
Öte yandan, Componenta Dökümcülük de global piyasalardaki olumsuz gelişmeler nedeniyle yurtdışı ve yurtiçi pazarlarda görülen talep düşüşünü dikkate alarak üretime kısa süreli aralar verileceğini bilrdi. Şirketten İMKB'ye yapılan açıklamada, Orhangazi'deki tesislende 9-15 Şubat arasında üretimin tamamen durdurulacağı, diğer haftalarda ise pazartesi günü sabah başlayacak üretimin cuma sabahına kadar süreceği bildirildi. Şirket, Manisa Basınçlı Döküm Tesisleri'nde ise ise 16-28 Şubat arasında üretimi durduracak. Söz konusu dönemlerde her iki tesiste çalışan toplam 1.350 kişi ise yıllık izinli sayılacak.

Referans