BIST 10.056
DOLAR 32,19
EURO 34,69
ALTIN 2.430,48
HABER /  EKONOMİ

Piyasalarda yeni haftaya bakış

Bu hafta gözler ABD başkanı Obama'nın hazırladığı pakette. Paketin ayrıntıları piyasalara yön verecek.

Abone ol

Piyasalarda bu hafta, ABD Başkanı Barack Obama'nın hazırladığı ekonomik paketin ayrıntılarının yakından takip edilmesi bekleniyor.

Gedik Yatırım Araştırma Uzmanı Yunus Kaya, yaptığı açıklamada, Obama'nın, ekonomiyi canlandırmak amacıyla hazırladığı pakettin yarın ABD Kongresi'nde oylanacağını belirterek, bu gelişmenin piyasalar açısından bu haftanın en önemli gündemini oluşturduğunu söyledi.

Ekonomik paketle birlikte bankacılık sistemine getirilmesi planlanan yeni açılımların da piyasalarca beklendiğini ifade eden Kaya, güne hafif satıcılı başlayan borsaların, yarınki gelişmeleri beklediğini anlattı.

Perşembe günü ABD'de açıklanacak 2009 yılı büyüme tahminlerin de piyasalar açısından önemli olduğuna işaret eden Kaya, Cuma günü ise Euro bölgesinin 4. çeyrek büyüme verilerinin belli olacağını kaydetti.

Bu gelişmelerin piyasaları etkileyeceğini dile getiren Kaya, içeride ise beklenen önemli gelişme bulunmadığını söyledi.

Kaya, içeride imalat sanayinde kapasite kullanımı ve 2008 yılı cari açık rakamlarının açıklanacağını hatırlatarak, İMKB'nin bütün bu gelişmeler çerçevesinde hareket edeceğini bildirdi.

Turkish Yatırım Finansal Strateji Müdürü Gökhan Uskuay ise ABD'deki finansal paketin içeriğinin belirsiz olmasının, geçen haftalarda ABD'de bankalara el konulabileceği spekülasyonlarını doğurduğunu belirterek, bu haftaya damgasını vuracak tek gelişmenin, finansal paket olacağını söyledi.

Uskuay, ''Piyasaların endişelerinin ortadan kaldırması halinde, ABD'de finansal sektörde yaşanacak bir yükseliş ile borsalarda açılan yaralar kapanabilir'' görüşünü ifade etti.