BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Akşam internet sabah şöhret

Gözetleme evleri, evlilik malikaneleri, reality şovlar, Popstar'lar derken sıra internetten şöhretlerde!

Abone ol

Gözetleme evleri, evlilik malikaneleri, reality şovlar, Popstar'lar derken şimdi sıra internet sayesinde şöhreti yakalayanlarda... Bir albüm çıkarmak için milyarlar harcayanlara 'tek şarkılık' rakipler var. Çünkü devir 'Kendi şarkını kendin yap, git internete yükle' devri!

VİDEOKLİP ARTIK 'OUT' OLDU

POP Art'ın öncüsü Andy Warhol haklı çıktı; 2000'li yıllarda her yanımız 15 dakikada şöhret olanlarla doldu. Düne kadar banyoda şarkı söylemekten öte gitmeyenler bile kendi şarkılarını cep telefonları aracılığıyla kaydediyorlar. Bu kayıtlar da internet sitelerine düşüyor. Ve bir anda, yıllar boyunca imaj çalışması ve 'hit şarkı' için milyonlar harcayanlara fark atıyorlar!

İREM'İN ŞARKISI REKOR KIRDI

İNTERNETTE 'Hacettepe' adıyla ve 'Ölürüm Hasretinle' şarkısıyla ünlü olan Seksendört grubu, albümlerini Pasaj etiketiyle yayınladı. Albümün satış rakamları şimdiden 100 bine dayandı. İrem'in ise, arkadaşının cep telefonuna kaydettiği 'Hayalet Sevgilim' internette 400 binden fazla sayıda download edildi. Albüm, çıktığı ilk iki haftada 50 bin sattı.

DİZİLER SAYESİNDE TANINDILAR

TV dizilerinde dinlenip sevilen şarkılar da daha piyasaya çıkmadan cepten cebe aktarılmaya başlandı. 'Ihlamurlar Altında'nın tanıtım müziğini seslendiren İntizar, bu şarkıyı geçen yıl piyasaya çıkan ve ilgi görmeyen albümü 'Nazar Boncuğu'na ekledi ve satış listelerinde ön sıralara fırladı. 'Hırsız-Polis'in 'İmkansız Aşk'ı ise Cem Yıldız'ı birden bire gündeme taşıdı. Kaynak: