BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,62
ALTIN 2.488,74
HABER /  GÜNCEL

AKP'nin adayı Mustafa Sarıgül mü?

Kadir Topbaş'a yol göründü. İstanbul için öyle bir isim konuşuluyor ki AK Parti de çalkalanacak. İddianın merkezinde Sarıgül var.

Abone ol

İNTERNETHABER - Yerel seçimler için miting meydanlarında start verildi. Kulisler ise aday dedikoduları ile çalkalanıyor.

Öyle isimler konuşuluyor ki hepsi bomba. bugün köşesinden 'yerel seçim dedikodularını' aktardı.

İSTANBUL'A KURTULMUŞ

İşte kulislerde adaylık için ismi geçenler;

Erdoğan sonrası Ak Parti liderliği için adı geçen Numan Kurtulmuş’un ismi son günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’yla birlikte anılıyor. Son Amerika gezisinde Başbakan Erdoğan’ın yanından ayırmadığı Kurtulmuş için bir dönem İstanbul’dan sonra Başbakanlık yolunun açılacağı iddia ediliyor.

SARIGÜL AK PARTİ'DEN ADAY OLUR MU?

İşte duyanların ağzını açık bırakan en son iddia... Sarıgül’ün Ak Parti’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağı kulaktan kulağa yayılıyor.

İddia sahiplerinin iki argümanı var:

“1- Başbakan İstanbul’u asla kaybetmek istemiyor, Sarıgül’le İstanbul garanti...
2- Sarıgül garanti olmayan yerden seçime girmez, CHP ile kıl payı kaybetme riskindense Ak Parti ile garanti bir seçimi tercih eder” diyorlar...

CHP'DEN BOYNER ATAĞI

TÜSİAD Başkanlığı ve sonrasında hükümete karşı dik duruşuyla dikkat çeken Ümit Boyner, CHP’nin en çok ikna etmek istediği isimlerin başında geliyor. Bu yüzden Boyner’e kazanacağı garanti bir yer olan Beşiktaş’ı önermeye hazırlanıyor CHP. Tek problemin Boyner’in yerel yönetimdense, merkez siyaseti düşünmesi olduğu konuşuluyor...

CHP'NİN KADIN KOZU

CHP’nin 2014 yerel seçimlerinde en büyük kozunun güçlü kadın adaylar olacağı konuşuluyor.
Ümit Boyner dışında Beyoğlu, Çankaya hatta Ankara Büyükşehir için bile güçlü kadın adaylar çıkarmak, CHP’nin bu yerel seçimlerdeki en büyük kozu olacak.

Memet Ali Alabora’nın kendisi de CHP’den Beyoğlu Başkan Adayı olmayacağını açıkladı.
Konunun CHP kanadında da gündeme gelmediği söyleniyor. CHP böyle bir yoklamayı bile yapmamış Alabora nezdinde. Gündemde yok ama CHP resmi bir teklif götürse dahi Alabora kapısı kapalı...