BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AKP faili meçhullere ilgi göstermedi mi?

Faili meçhul cinayetlerin çözümü için bir meclis araştırması isteyen muhalefetin bu talebi AK Parti'nin oylarıyla reddedildi. Peki ama neden?

Abone ol

Hükümetin ve AK Parti yönetiminin önemli isimleri bir süre önce Demokratik Açılım sürecinin gündeme gelmesi ile birlikte “Faili meçhul cinayetler işleniyor, sonra darbe geliyor. Biz darbelere karşıyız, onun için faili meçhul cinayetlerin araştırılması gerek.” demişti.

Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin de bu isimlerden biriydi. Bir süre önce, bu tür cinayetlerde eşini, babasını, annesini, kardeşini yitiren ailelerin yakınları tarafından oluşturulan Platform'un faili meçhul cinayetlerin sırların çözülmesini amacıyla TBMM'ye yaptıkları ziyarette o insanlara büyük destek vermişti.

Başkan Mehmet Ali Şahin parti gurup başkanlıklarına yazı yazarak, platform üyelerinin taleplerini gönderiyor, “konuyu bilgi ve takdirlerinize sunarım” demişti.

CHP'DEN MECLİS ARAŞTIRMASI ÖNERGESİ

Platformun TBMM ziyaretinden bir süre sonra CHP Mersin milletvekili Ali Rıza Öztürk ve 34 arkadaşı bir önerge vererek, faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması için Meclis araştırması açılmasını istediler.

Konu bir kaç gün önce Meclis genel kurulunda görüşüldü. Ancak sonuç ibretlik. Meclis araştırması AK Parti'nin oylarıyla rededildi.

Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Doğan bugün köşesinde başlığı ile bu süreci yorumlamış ve çok sert bir üslup ile AK Parti'nin faili meçhulleri çözmek istemediğini ileri sürüyor:

"Bayılıyorum, AKP’nin demokrasi aşkına, darbecileri kovalamasına, sırları açığa çıkartma hırsına.
Ne olmuş yani, faili meçhuller bugüne kadar meçhul kalmışsa kalmış, bundan sonra da kalsa, ölüm yok ya ucunda. Hazır elde Ergenekon var, her derde deva, bir de faili meçhullerle kafa karıştırmanın sırası mı?"