BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Gül Baykal'ın teklifine ne diyecek?

Baykal'ın "Cumhurbaşkanı üç maddeyi ayırsın biz de anayasa değişikliğine destek verelim" teklifine Abdullah Gül ne yanıt verecek?

Abone ol

CHP lideri Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e çağrıda bulunarak, anayasa değişikliği paketinin 3 maddesini ayırıp referanduma sunacağını şimdiden açıklaması halinde, iktidarla mutabakata açık olacaklarını duyurmuştu. Peki Cumhurbaşkanı Gül'ün tavrı ne olacak?

Baykal, Anayasa Mahkemesi, siyasi partilerin kapatılması ve Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na ilişkin maddelerin Cumhurbaşkanı tarafından referanduma sunulacağı taahhüt edilirse diğer maddelerde AK Parti'nin teklifine partisinin olumlu yaklaşacağını açıklamıştı. Peki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, anamuhalefet partisi genel başkanının bu teklifini nasıl karşılayacak?

GÜL BAYKAL'IN TEKLİFİNE NE DİYECEK?

.

Bila'ya göre Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP lideri Deniz Baykal’ın çağrısıyla ilgili olarak bir görüş açıklamayı düşünmüyor.

Bila yazısında Çankaya'dan edindiği izlenimi şöyle anlatıyor: "Cumhurbaşkanı Gül’ün, değişiklik yasalaşıp önüne gelinceye kadar nasıl bir yol izleyeceği konusunda konuşmayacağı yönünde.

Cumhurbaşkanı Gül, yasa önüne gelmeden görüş açıklamasının siyasi partiler karşısında tarafsız konumunu bozacağını düşünüyor. Ayrıca Baykal’ın önerisinde olduğu gibi, peşin taahhütte bulunmasının da hem doğru hem de mümkün olmadığı görüşünde. Baykal’ın çağrısına yanıt vermesi halinde iç siyasetteki tartışmalarla taraf konumuna geleceği düşüncesini taşıyor."

SORUN MECLİSTE ÇÖZÜLMELİ

Fikret Bila'ya göre Cumhurbaşkanı Gül’ün bu tutumu, Baykal’ın çağrısına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın muhatap olmasını gerektiriyor.
CHP’nin önerdiği gibi anayasa değişikliği paketinin bazı maddelerinin referanduma ihtiyaç olmadan geçmesi için iktidar ile muhalefetin uzlaşması gerekiyor.