BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İkinci Geceyarısı Ekspresi yolda

Küçük bir kıza tacizden Türkiye'de hapis yatan Alman genci Marco Weiss'in yazdığı kitabın filmi çekiliyor.

Abone ol

Yeni bir 'Geceyarısı Ekspresi' yolda. Bu kez küçük kıza tacizden Türkiye'de hapis yatan Alman Marco Weiss'in yazdığı kitap film oluyor.

İtiraf edip özür dilemişlerdi

Amerikalı William Hayes 1970’te Türkiye’de uyuşturucu ile yakalanmış, 5 yıl kaldığı Sağmalcılar ve İmralı cezaevlerinde yaşadıklarını kitap haline getirmişti.

Bu kitaptan uyarlanan ‘Geceyarısı Ekspresi’ filmi işkence sahneleri nedeniyle ülkemizin imajına darbe vurmuştu.

Filmin senaristi Oliver Stone 2004’te Türkiye’ye gelmiş ve filmdeki sahneleri abarttığını itiraf ederek özür dilemişti.

William Hayes ise 2007’de ülkemize gelerek filmin gerçekleri yansıtmadığını söylemişti.

Kriz yaratmıştı

Antalya’da 2007’de tatil yapan Marco Weiss (20) İngiliz kız Charlotte M.’ye (13) cinsel tacizde bulunmaktan tutuklanmıştı. Bu durum Türkiye ile Almanya arasında krize yol açmıştı.

Almanya olay tarihinde 17 yaşında olan Marco’nun serbest bırakılmasını istemişti.

Marco tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezası alan ve bu cezası tecil edilen Marco ‘Türk Cezaevindeki 247 Günüm’ adlı bir kitap yazmıştı.

Filmde bir Türk de oynayacak

Marco “İşkence, uyuşturucular ve uykusuz geceler” sloganıyla tanıtılan kitapta “Türkiye’de cezaevindeki mahkumlara yapılan muamele Avrupa’da hayvanlara bile yapılmıyor” demişti.

Türkiye’yi karalamak isteyenler ‘Geceyarısı Ekspresi’ senaryosunun Alman versiyonuna yöneldi! Marco’nun yazdığı kitabın filme çekileceği açıklandı. Fas’ta çekilecek filmde Marco’nun cezaevindeki arkadaşını Türk oyuncu Bülent Sharif canlandıracak.