BIST 9.434
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.502,28
HABER /  GÜNCEL

Akil insanlar karış karış Anadolu'yu geziyor

Akil İnsanlar İç Anadolu Bölge Heyeti, Nevşehir'de sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle görüştü.

Abone ol

Heyet Başkanı Ahmet Taşgetiren , toplantıda yaptığı konuşmada, tek tek illeri ziyaret ederek mümkün olduğu kadar toplumun en geniş kesimiyle buluşmaya çalıştıklarını söyledi.

Çözüm süreci olarak nitelendirilen sürecin ana gayesinin silahlı hareketi, örgütü sonlandırmak, devlet dışında herhangi bir grupta silahın bulunmasına imkan vermemek olduğunu belirten Taşgetiren, şöyle devam etti:

"Çünkü silah can alıyor ve can aldı. 30 yıldan beri bu topraklarda binlerce yüreğe kor gibi düşen acılar yaşandı. Silah sona ersin, kan akmasın. Ülkede her gün televizyonlarda insanlarımız şehit haberlerini dinlemesinler. Şehit tabutlarına kapanan anne, baba, bacı gözyaşlarına tanıklık etmesinler. Hepimiz ağladık evlerimizde. Şehit babasının fotoğrafını taşıyan çocuğun yüzlerine bakarak, annelere bakarak ağladık. Babaların gözyaşlarını içlerine akıtmasına bakarak ağladık ama artık bunlar son bulsun. Ülke barışa doysun."

"76 milyonluk çok büyük genç nüfusumuz var. Bu sene ilk ve orta öğretime başlayan öğrenci sayısı 17 milyon" diyen Taşgetiren, şunları kaydetti:

"Eğer biz bunlara emek verir, 10 yıllar sonra Türkiye'nin geleceğini inşa edecek insanlar kıvamına getirebilirsek Türkiye sayılı dünya devletlerinden birisi olacaktır. Terör kurdu, çatışma kurdu, kan dökülmesi bizim gücümüzü, bütünlüğümüzü zayıflatıyor. Bunun aşılması lazım. Bu işin ana sloganı analar ağlamasın. Evet bir kez daha söylüyorum analar ağlamasın, saçlarını yolmasın, bağrına taş basmasın."

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde 2000 yılında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Asım Gökmen'in 21 yaşındaki oğlu Nurullah Gökmen, ''Biz kardeşsek ne Kürt'ü Türk'ün önünde, ne de Türk'ü Kürt'ün önünde tutalım. Bir anayasa yapılacaksa da eşitlik ve adalet ile yapılsın. İçerisinde eşitlik ve adalet en önde gelsin. Demokrasi en önde gelsin" diye konuştu.

AKADEMİSYENLERLE BİRARAYA GELDİLER

Heyet üyeleri Doğu Ergil, Beril Dedeoğlu, Vahap Coşkun ve Erol Göka sivil toplum kuruluşları ile yaptıkların toplantının ardından Nevşehir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'nda akademisyenlerle bir araya geldi.

Heyet üyeleri, akademisyenlerin çözüm sürecine ilişkin görüşlerini dinledi. Toplantının ardından heyet üyeleri Nevşehir'den ayrıldı.